Inhoud caddie

Boostplan

De NGF heeft een Boostplan ontwikkeld met als doel de golfsport weer te laten floreren na de sluiting van de golfbanen door de coronacrisis. In het Boostplan staan activiteiten waaraan de NGF in 2020 extra aandacht geeft. Daarnaast vind je in het plan inspirerende tips en ideeën die golfclubs en -banen zelf kunnen oppakken en waarbij de NGF voor ondersteuning kan zorgen.

Op deze pagina van Caddie vind je het boostplan en andere relevantie informatie. Klik voor het boostplan (pdf; versie 04, 30 juni).

boostplan ngf

Intensieve clubbegeleiding

Om golfclubs te ondersteunen bij het implementeren van het boostplan of het aanpassen van sportief beleid, is er het traject intensieve clubbegeleiding. Dit is een traject van 18 tot 24 maanden waarbij ondersteuning wordt geboden op de volgende gebieden:

  • Werving en behouden van nieuwe golfers; ondersteuning bij het in beeld brengen van de klantreis en het implementeren van de juiste activiteiten.
  • Behouden van bestaande leden; ondersteuning bij het opnieuw inrichten van de gehele activiteitenkalender met als hoofddoel een betere binding met de vereniging.
  • Jeugd- en familiegolf; ondersteuning bij het werven en behouden van de doelgroep.

Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met Alexander Renders.

Webinars

Op 30 juni is een eerste webinar gehouden om clubs en banen te ondersteunen bij de uitvoering van activiteiten die in het Boostplan staan. Lees hier meer en bekijk het webinar.

Op 7 juli is een tweede webinar gehouden met als onderwerp Haal alles uit het najaar! Op 26 mei is een webinar gehouden over het werven van nieuwe spelers

Themabijeenkomsten

In juli organiseerden we vier Zoom-bijeenkomsten waarin elke keer een thema uit het Boostplan centraal stond.

Klik op een link voor meer informatie en om je aan te melden. 

Zomeracties

Breng zomeracties onder de aandacht van golfers: klik hier.

Communicatie

Onderdeel van het Boostplan is ondersteuning van de golfclubs en -banen bij communicatie. Communicatie met de leden maar ook bijvoorbeeld met de gemeente of de pers. Hoe kun je deze interne en externe communicatie optimaliseren? Op 24 augustus 2020 organiseert de NGF een gratis live webinar voor clubs en banen over communicatie. Het webinar wordt gegeven door expert Martin van Berkel, eigenaar Clubbereik en manager Communicatie & Media bij de Nederlandse Volleybalbond. De deelnemers kunnen vragen stellen tijdens de digitale bijeenkomst. Lees hier meer.

Tips

Raadpleeg het artikel Tips en ideeën voor nu en straks.


Lees ook recent nieuws over de volgende onderwerpen.  

Golfstart

Open dagen

Familietoernooi

Starttijden boeken en scores inleveren met de app GOLF.NL