Inhoud caddie

Nieuwe en oude golfregels

Sinds het ontstaan van golf zijn er steeds meer (ingewikkelde) regels ontwikkeld met als gevolg dat de regels inmiddels zo uitgebreid en specifiek zijn dat veel golfers het figuurlijke 'bos door de bomen' niet meer zien. Tijd dus voor minder regels, maar ook duidelijkere regels om de golfer te helpen.

Traditioneel kent golf veel regels die niet allemaal makkelijk zijn om te onthouden en niet altijd logisch zijn om te begrijpen. Regels zijn belangrijk maar moeten niet doorslaan en drempels worden voor bijvoorbeeld nieuwkomers. Een positieve ontwikkeling is dat op aandringen van de NGF, de R&A en USGA (internationale regelautoriteiten) steeds meer regels gaan vereenvoudigen met als voornaamste doel het golfspelletje sneller en vooral leuker te maken. De nieuwe golfregels zullen ingaan op 1 januari 2019. De NGF helpt golfclubs en -banen bij het promoten van de (gewijzigde) golfregels richting de golfer door regelmatig cursussen en workshops te organiseren. 

Voorbeelden nieuwe regels

Een greep uit de nieuwe golfregels die vanaf 2019 ingaan. 

  • Geen of minder straf bij een 'bewogen bal'
  • Minder strenge regels op de green
  • Versoepeling bunkerregels
  • Minder streng bij het droppen van een bal
  • Kortere zoektijd bij een verloren bal om snelheid in het spel te houden

Alle voorgestelde regelwijzigingen - met uitleg in tekst en beeld - zijn te vinden op randa.org.

Hulp bij het aanleren van de regels. 

Daarnaast zijn de golfregels op een makkelijke manier aan te leren met de regelboeken van de NGF en te oefenen via het online regelexamen via de website van GOLF.NL
Een ervaring met de golfregels in de praktijk (golfbaan) is natuurlijk de beste manier om ze te leren begrijpen. Neem gerust contact op met de NGF om hier hulp bij te krijgen.

Vink de interesse 'Regels' aan in het Informatieplein en wij houden u op de hoogte