Inhoud caddie

10 tips voor een gezellige GOLF RAAK!-dag

Hoe kom ik als club of baan in contact met potentiële jeugdleden? GOLF RAAK! kan hierbij helpen: laat een deel van het opblaasbare GOLF RAAK!-Funpark inclusief drie enthousiaste spelbegeleiders 'invliegen'.

Op deze pagina lees je hoe je het GOLF RAAK!-Funpark kunt inzetten. Hieronder staan tips hoe je een succes van het evenement maakt!

 1. Wist je dat je met golf ook kunt aansluiten bij bijvoorbeeld de lokale stadsspelen, het evenement op een plein in de buurt of in het stadspark? Of maak een afspraak met de hockeyvereniging of een andere sportclub. ‘Confronteer’ de kinderen aldaar op een onverwachte plek. Je zult zien dat zij verrast zijn hoe leuk golf eigenlijk is. Zorg ervoor dat er na deze 'confrontatie' een goede follow-up is.
 2. Huur het Plug & Play park in. Golfbanen en -clubs kunnen op basis van beschikbaarheid gebruik maken van een aantal onderdelen uit het GOLF RAAK!-Funpark. Het Funpark wordt begeleid door drie ervaren jongens en meiden, zij bouwen van tevoren het park op en pakken het na afloop (met wat hulp van vrijwilligers) weer netjes in. Dit kan op de baan zelf, maar ook op andere plaatsen zoals bij tip 1 staat geschetst.
 3. Bestel het GOLF RAAK!-merchandisepakket en geef ieder kind iets mee naar huis. Als zij echt een leuke dag hebben gehad, laten zij alles trots zien aan hun ouders of aan hun vriendjes en vriendinnetjes.
 4. Van te voren de kinderen laten inschrijven is niet noodzakelijk, maar voor sommige evenementen wel aan te raden. Kinderen ‘waaien aan’ en maken op een nieuwe manier kennis met de sport die zij wellicht weleens gezien hadden, maar nu eens zelf kunnen proberen. Zorg er wel voor dat elk kind zich inschrijft voordat hij/zij het GOLF RAAK!-Funpark betreedt.
 5. Onderhoud warme contacten met de basisscholen, buurtsportcoaches in de gemeente. Zij kunnen er heel gemakkelijk voor zorgen dat je in contact komt met de juiste doelgroep en kunt aansluiten bij de geschikte evenementen in de buurt.
 6. Laat de bestaande jeugdleden hun klasgenootjes uitnodigen (bijvoorbeeld met de ansichtkaarten die worden meegestuurd in het promotiepakket). Zij zijn de belangrijkste ambassadeurs van de sport en jouw club!
 7. Organiseer na een GOLF RAAK!-evenement - een aantal weken na het evenement of gewoon met een regelmaat van eens per maand - een aantal groepslessen of een clinic op de golfbaan zelf. Ga naar de kinderen toe om dit te promoten of biedt het aan tijdens het eerste contact elders.
 8. Zorg dat een kind altijd iets kan winnen, zodat hij/zij met een brede glimlach aan zijn ouders, grootouders en vriendjes kan laten zien wat hij/zij heeft gewonnen! Leg hiervoor de lat niet te hoog, zodat de winnaarsbeleving van het kind snel gerealiseerd kan worden.
 9. Laat kinderen van jouw vereniging aansluiten bij de activiteiten en geef hen een rol. Zij kunnen een rondleiding geven, andere kinderen helpen, ranja inschenken en leuke goodies uitdelen. Je kunt ook nog een koppel aanwijzen om live verslag van de dag te doen via Instagram, Snapchat, TikTok of YouTube - want daar zitten de kids zelf.
 10. Wellicht nog gekker: laat de kinderen meedenken in het voortraject van de organisatie, zij geven dan aan wat zij leuk of niet leuk vinden.
 11. Bepaal een duidelijke doelstelling. 'Gewoon een leuke dag voor 150 kinderen die kennismaken met golf', kan een doelstelling op zich zijn. Als kinderen het écht leuk vinden, springt het vonkje 'gister' nog over en anders komt het later.
Gewoon een leuke dag voor 150 kinderen die kennismaken met golf, kan een doelstelling op zich zijn

Ga naar de hoofdpagina over GOLF RAAK!

Ga naar de hoofdpagina over jeugdgolf.