Inhoud caddie

Open Golfdagen

Het platform www.opengolfdag.nl is dé plek waar nieuwe golfers eenvoudig hun eerste kennismaking met golf kunnen vinden en reserveren bij hun in de buurt. Een Open Golfdagen kan je door het hele jaar heen organiseren en promoten via dit platform.

Maak een Open Golfdag aan!

Om als golfclub of -baan een Open Golfdag aan te maken ga je naar Clubbase en kan op ieder gewenst moment een Open Golfdag aangemaakt worden. Hoe dit systeem precies werkt legt het ‘Stappenplan Aanmaken Golfactiviteit’ onderaan deze pagina uit. Om structureel nieuwe golfers te werven adviseren wij om minimaal één keer per maand een Open Golfdag in de vorm van een kennismakingsles of clinic aan te maken en dit voor een jaar vooruit in te plannen in Clubbase. Zodra een potentiële nieuwe golfer zijn/haar open golfdag wil reserveren op www.opengolfdag.nl dan heeft hij/zij de keuze uit verschillende momenten.

Landelijke promotie

Wanneer de Open Golfdagen worden georganiseerd in de maanden april t/m september, zullen de NGF, NVG en PGA Holland de communicatie hierover op landelijk niveau kracht bijzetten. Denk hierbij aan nieuwsbrief advertenties bij externe partners, actiekaartjes wegzetten onder leden, regionale advertenties en via de bestaande kanalen als het Magazine en de app GOLF.NL. Zorg er dus voor dat je in deze maanden je kennismakingslessen op Open Golfdag aanmaakt en vooruit plant via Clubbase!

'Ga je mee golfen' actiekaartje

Ervaring leert dat golfers uitstekende ambassadeurs zijn van de sport en van jouw club of baan. Informeer je leden over de Open Golfdag op jouw golfclub en vraag ze een vriend, vriendin of familielid mee te nemen naar de kennismakingsles of Open Golfdag. Het maakt de eerste stappen op de golfbaan een stuk vertrouwder en gezelliger! Om je leden hier een zetje voor in de rug te geven kun je gebruik maken van de 'Ga je mee golfen?' actie kaartjes. Lees er hier meer over en bestel ze direct!

Bestel het boekje 'Welkom in golf'

Speciaal voor golfclubs en -banen die met de organisatie van een Open Golfdag bezig zijn is er het boekje 'Welkom in golf' gemaakt. Het boekje is om mee te geven aan deelnemers die jouw open golfdag hebben bezocht om ze nog meer te enthousiasmeren voor golf en voor jouw golfclub of -baan.  Lees er hier meer over.

Ontwerp je eigen promotiemiddelen

Wanneer je een Open Golfdag aangemaakt hebt, biedt de tool ‘Clubdesigns’ een aantal voorbeeldfolders, -posters en -socialmedia-banners om je open dag te promoten in stijl van jouw golfclub of -baan. Clubdesigns kun je bereiken door in te loggen op je eigen Clubbase profiel. De voorbeelden kunnen gepersonaliseerd worden met informatie van de eigen golfclub- of baan (logo, foto, tekst) en ook het drukwerk kan vanuit dit systeem direct geregeld worden. 

Flyers en posters die op de eigen club zichtbaar zijn sporen bestaande leden aan om vrienden en bekenden te enthousiasmeren voor de Open Golfdag op hun golfbaan. Berichten op social media zorgen voor herkenbaarheid en maken het mogelijk om totaal nieuwe golfers te werven. Vergeet niet om de eigen leden te vragen de berichten over jullie open golfdag online te delen! 

Vragen?

Zijn er vragen over het organiseren van een Open Golfdag? Neem dan contact op met Lisa van Kampen van de NGF via lisa.vankampen@ngf.nl of met Simone Veldt van de NVG via sv@nvg-golf.nl.