Inhoud caddie

Deze clubs plannen hun Open Golfdagen ver vooruit

Bij de NGF kunnen we van achter de schermen meekijken naar het vooruit geplande aanbod op het Open Golfdagen platform en hoeveel deelnemers zich voor elke Open Golfdag inschrijven. We zijn altijd verheugd te zien dat clubs en banen hun aanbod ver vooruit plannen.

Golfclub Vught, De Goese Golf en Golfpark Almkreek zijn drie van die clubs die tot ver in 2022 vooruit hebben ingepland op www.opengolfdag.nl. Wat is hun drijfveer om dit te doen, hoe promoten ze hun Open Golfdagen en waarom zijn deze zo populair?

We stelden deze vragen aan Lucienne Bloemendaal (verantwoordelijk voor de PR en communicatie van de HGE Groep  - de Hollandsche Golfbaan Exploitatiemaatschappij waar ook Golfpark Almkreek onder valt, Stephanie Leijer (hoofd receptie bij de De Goese Golf) en PGA-professional Martin Groenendaal van Golfclub Vught.

Vooruitplannen loont

Deze laatste stelt dat het vooruitplannen van Open Golfdagen rust en duidelijkheid brengt. Martin Groenendaal: “Zo weet het gehele team - de golfschool én de golfvereniging met alle bijbehorende commissies en vrijwilligers - waar ze in het jaar 2022 aan toe zijn. Om dezelfde reden is het prettig voor deelnemers, ook zij kunnen door deze strakke planning een Open Golfdag ver in de toekomst in hun agenda zetten.”

Een ander voordeel van vooruitplannen is dat je kunt anticiperen op volgeboekte Open Golfdagen. Clubs kunnen dan eventueel een extra Open Golfdag inplannen om zo niemand teleur te hoeven stellen. Stephanie Leijer beaamt dit en voegt er aan toe dat zij op De Goese nu al veel boekingen zien voor de Open Golfdagen in het nieuwe jaar.

Lucienne Bloemendaal geeft nog een andere reden om ver vooruit te plannen: om mensen te laten zien dat golfen altijd door gaat. “We krijgen nu vragen: ‘is het wel wijs om met golf in dit seizoen te beginnen?’ Door gewoon iedere maand een gratis Open Golfdag te organiseren zien mensen dat het ook in de herfst en de winter fijn is om te golfen. Want hoe mooi is het niet om nu de baan in te gaan, een lekkere frisse neus te halen én tegelijkertijd sportief bezig te zijn?”

Hoe promoten jullie je Open Golfdagen?

Alle drie de clubs promoten hun Open Golfdagen via meerdere kanalen. Op de eigen website worden de data van de Open Golfdagen uiteraard benoemd en ook op de eigen socialmediakanalen wordt aandacht besteed aan de Open Golfdagen. De Goese Golf maakt daarbovenop gebruik van betaalde campagnes op Facebook.

Golfclub Vught en Golfpark Almkreek zetten ook advertenties in de goed gelezen lokale krantjes, waarin geïnteresseerden worden doorverwezen naar de eigen website en naar het Open Golfdagen platform.

Ten slotte benadrukken de clubs hoe belangrijk de 'mond-op-mond' reclame van eigen leden is: zij zijn immers de ambassadeurs van de club!

Waarom zou een deelnemer bij jullie een Open Golfdag willen volgen?

Het is duidelijk dat de Open Golfdagen op alle drie de genoemde clubs populair zijn.
Hoe krijgen ze dit voor elkaar? Het lijkt erop dat er vier ingrediënten onmisbaar zijn voor een goede Open Golfdag. Ze werden in ieder geval door alle drie de clubs genoemd.

Ten eerste: een warm en laagdrempelig welkom. Lucienne Bloemendaal: “Wij willen laten zien dat het op onze park ‘gewoon gezellig’ is: dat iedereen meer dan welkom is en dat het niet uitmaakt als je in spijkerbroek en sneakers komt.”

Ten tweede, uiteraard, een leuke les van een of meerdere enthousiaste golfpro(‘s). Maar belangrijk is wel dat deelnemers tijdens of na afloop van deze les ook even de baan in mogen: ‘echt golfen’!

Het derde ingrediënt is een leuke gezamenlijke afsluiting. Dat kan in de ochtend met koffie en een stukje taart, of aan het eind van de middag met een drankje en bitterballen. Op die manier krijgen de deelnemers ook iets mee van de sfeer en gastvrijheid op de club. Golfclub Almkreek heeft zelfs ervaren dat deelnemers het golfen zelf bij nader inzien niet zagen zitten, maar nu wel regelmatig een hapje komen eten in de brasserie. Lucienne Bloemendaal: “het ‘enge’ om een golfpark te betreden was er vanaf.”

De Goese Golf probeert tijdens deze koffie of borrel al aan te sturen op leuke contacten tussen de beginnende golfers. Stephanie Leijer licht toe: “lessen in groepsverband en de sociale binding die eruit volgt zorgt ervoor dat de mensen langer bij ons blijven.”

Tot besluit hebben deelnemers tijdens de afsluiting ook de gelegenheid om nog vragen te stellen. En clubs de kans om informatie te geven: het vierde en laatste ingrediënt! Elke club realiseert zich hoe belangrijk het is de deelnemers na afloop van een Open Golfdag te informeren over een lespakket voor beginners, zoals Golfstart. Als je helemaal het ijzer wil smeden als het heet is, zorg je ervoor dat deelnemers zich dan ook al ter plekke kunnen inschrijven voor deze beginnerslessen.

En misschien doen ze dat dan wel, precies zoals ze op De Goese graag zien, met nieuwe golfmaatjes ontmoet op de Open Golfdag!