Inhoud caddie

Plan jouw Open Golfdag!

Het is lente, de narcissen schieten uit de grond en de zomertijd is ingegaan. Het nieuwe golfseizoen is begonnen! Een nieuw golfseizoen, waarin we nieuwe golfers enthousiast kunnen maken voor onze sport. Bijvoorbeeld tijdens een gezellige open golfdag.

Een nieuw golfseizoen staat voor deur waarin we weer als doel hebben om nieuwkomers enthousiast te maken en te behouden voor de sport. Want hoewel golf nog nooit zo populair was onder een breed publiek, blijft het voor de lange termijn belangrijk om ook nu nieuwe golfers aan te trekken.

Dat kan met een open golfdag; een kennismakingsmoment voor nieuwkomers, maar zeker ook voor bestaande golfers die op zoek zijn naar een andere golfclub of -baan. Open golfdagen zijn eenvoudig onder de aandacht te brengen via het platform opengolfdag.nl, waar nieuwe golfers en golfclubs bij elkaar worden gebracht. Geïnteresseerden zien waar bij hen in de buurt een open golfdag is en kunnen meteen een plekje reserveren. Golfclubs en -banen kunnen hun open golfdagen het hele jaar door organiseren en promoten via het platform. 

Coronaproof

Je wilt zo'n open golfdag natuurlijk wel coronaproof houden. Om grote groepen te voorkomen, kun je de bezoekers opsplitsen in verschillende tijdsblokken. In Clubbase maak je daarvoor een aantal tijdsvakken aan. Zo verdeel je de mensen over de dag en weet je precies hoeveel mensen je per uur kunt verwachten. Een andere suggestie is om meerdere kennismakingslessen te organiseren over een langere periode. Denk aan een les van twee uur op elke eerste zondag van de maand. Op beide manieren bied je de gelegenheid aan iedereen die dat wil, om veilig kennis te maken met de golfsport en blijft een gezonde aanwas van nieuwe golfers gewaarborgd. 

Praktische tips

  • Zet duidelijk in je uitnodiging en bijvoorbeeld op posters op je golfclub dat alle bezoekers zich moeten houden aan de basisregels zoals opgesteld door het RIVM.
  • Laat je gasten weten dat de kleedkamers weliswaar gesloten zijn, maar dat de toiletten wel gebruikt kunnen worden.
  • Houd goed contact met de gemeente. Stel ze tijdig op de hoogte van je voornemen een open golfdag te organiseren.
  • 'Horeca to go' is toegestaan, maar ook hier geldt: het kan geen kwaad om bij twijfel advies in te winnen bij de gemeente.
  • Tijdens je open golfdag mogen er groepjes van maximaal vier personen gevormd worden, exclusief de pro. Voor personen tot 27 jaar geldt deze limiet van vier niet.

'Ga je mee golfen?' actiekaartjes

Ervaring leert dat golfers uitstekende ambassadeurs zijn van de sport en van jouw club of baan. Informeer je leden over de open golfdag op jouw golfclub en vraag ze een vriend, vriendin of familielid mee te nemen. Het maakt de eerste stappen op de golfbaan een stuk vertrouwder en gezelliger!  Om je leden een zetje in de rug te geven kun je gebruikmaken van de 'Ga je mee golfen?' actiekaartjes. Bestel hier gratis de actiekaartjes. Wil je meer informatie? Lees dan hier verder. 

Jouw leden zijn de beste ambassadeurs, gaan hun vrienden en/of familie mee golfen? 

Brochure 'Welkom in golf'

De brochure 'Welkom in golf' is speciaal gericht op nieuwe/potentiële golfers om hun te laten zien hoe mooi, uitdagend, toegankelijk en uniek de golfsport is. Perfect om mee te geven aan de bezoekers van jouw open golfdag . Bekijk de brochure onderaan deze pagina. Nu te koop met 50% korting via golfboeken.nl. De achterkant van de folder kan voor een kleine meerprijs club- of baanspecifiek gemaakt worden. Denk aan je eigen logo, website en foto's. Heb je hier interesse in, mail dan naar info@golfboeken.nl.

Plan vooruit!

En vergeet ondertussen niet jouw open golfdagen vooruit te plannen op www.opengolfdag.nl. Heb je hulp nodig of ben je op zoek naar wat simpele tips en tricks? Je kunt een digitale een-op-een-sessie boeken. Lees er hier meer over.