Inhoud caddie

Probeer Golf

Het platform probeergolf.nl (voorheen het Open Golfdagen-platform) is dé plek waar nieuwe golfers eenvoudig in hun eigen buurt hun eerste kennismaking met golf kunnen vinden en reserveren. Als club kun je door het hele jaar heen kennismakingslessen organiseren en promoten via het platform probeergolf.nl.

Maak een kennismakingsles aan!

Om als golfclub of -baan een kennismakingsles op het Probeer Golf-platform aan te maken ga je naar Clubbase, hier kan op ieder gewenst moment een les aangemaakt worden. Hoe dit systeem precies werkt legt het ‘Stappenplan Aanmaken Golfactiviteit’ onderaan deze pagina uit. Om structureel nieuwe golfers te werven adviseren wij om minimaal één keer per maand een kennismakingsles of clinic aan te maken en dit voor een jaar vooruit in te plannen in Clubbase. Zodra een potentiële nieuwe golfer zijn/haar open golfdag wil reserveren op probeergolf.nl dan heeft hij/zij de keuze uit verschillende momenten.

Landelijke promotie

Wanneer de kennismakingslessen worden georganiseerd in de maanden april t/m september, zullen de NGF, NVG en PGA Holland de communicatie hierover op landelijk niveau kracht bijzetten. Denk hierbij aan nieuwsbrief advertenties bij externe partners, actiekaartjes wegzetten onder leden, regionale advertenties en via de bestaande kanalen als het Magazine en de app GOLF.NL. Zorg er dus voor dat je in deze maanden je kennismakingslessen op Probeer Golf aanmaakt en vooruit plant via Clubbase!

'Ga je mee golfen' actiekaartje

Ervaring leert dat golfers uitstekende ambassadeurs zijn van de sport en van jouw club of baan. Informeer je leden over de kennismakingslessen op jouw golfclub en vraag ze een vriend, vriendin of familielid mee te nemen naar de kennismakingsles. Het maakt de eerste stappen op de golfbaan een stuk vertrouwder en gezelliger! Om je leden hier een zetje voor in de rug te geven kun je gebruik maken van de 'Ga je mee golfen?' actie kaartjes. Lees er hier meer over en bestel ze direct!

Bestel het boekje 'Welkom in golf'

Speciaal voor golfclubs en -banen die met de organisatie van een kennismakingsles bezig zijn is er het boekje 'Welkom in golf' gemaakt. Het boekje is om mee te geven aan deelnemers die jouw golfactiviteit hebben bezocht om ze nog meer te enthousiasmeren voor golf en voor jouw golfclub of -baan.  boekje-welkom-in-golf-bestellen

Ontwerp je eigen promotiemiddelen

Ontwerp flyers en posters voor op de eigen club om bestaande leden aan te moedigen vrienden en bekenden te enthousiasmeren voor Probeer Golf. Mail Lisa indien je hier hulp bij nodig hebt of als je op zoek bent naar standaard promotiemateriaal. Denk ook aan berichten op social media - zij zorgen voor herkenbaarheid en maken het mogelijk om totaal nieuwe golfers te werven. Vergeet daarbij niet om de eigen leden te vragen de berichten over jullie kennismakingslessen online te delen! 

Vragen?

Zijn er vragen over het organiseren van een kennismakingsles? Neem dan contact op met Lisa van Kampen van de NGF via lisa.vankampen@ngf.nl of met Simone Veldt van de NVG via sv@nvg-golf.nl.