Inhoud caddie

Clubdesigns: ontwerp gratis promotiemateriaal

Heeft je golforganisatie geen vormgever maar is er wel behoefte aan mooie posters, flyers of online promotiemateriaal? Met de gratis tool Clubdesigns kunnen clubs en banen allerlei designs maken voor promotie- en communicatiedoeleinden.

In de online tool Clubdesigns staan voorbeelden (templates) van posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren. Handig om een open dag, lesprogramma of toernooi onder de aandacht te brengen of om materiaal te maken voor het werven van leden. 

De templates kunnen door elke club en baan op maat gemaakt worden: met een eigen tekst, eigen kleuren, een eigen logo en eigen foto's. Als verenigingen zelf niet over geschikt fotomateriaal beschikken, kan geput worden uit een bibliotheek met foto’s.

Clubdesigns is eenvoudig om mee te werken en is zo ingericht dat aanpassingen direct zichtbaar zijn. Als je klaar bent met het maken van promotiemateriaal kan je de designs eenvoudig downloaden voor online gebruik of om te printen. Het is ook mogelijk om via Clubdesigns materiaal te laten afdrukken bij Drukwerkdeal.

Hoe werkt het?

1 Ga naar clubprofiel.nl en log in. (De meeste golfclubs hebben al een account - gebruikersnaam en wachtwoord - voor clubprofiel.nl, een website van het NOC*NSF. Is dat nog niet het geval, dan kun je een gratis account aanmaken.)

2 Ben je ingelogd op clubprofiel.nl, klik dan op de button die hieronder is afgebeeld ("maak super makkelijk promo-materiaal geheel in stijl van jouw club").

3 Door op de button te klikken wordt je geleid naar de omgeving van Clubdesigns. Hier kun je aan de slag met het maken van eigen promotiemateriaal.

clubdesigns golf

Een initiatief van DeWeerelt van Sport

Clubdesigns is een initiatief van de vijf sportbonden die gevestigd zijn in DeWeerelt van Sport in Utrecht: de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). De verenigingen die onder deze bonden vallen, kunnen de tool kosteloos gebruiken. Voor elk van de vijf sporttakken is een eigen sportspecifieke omgeving ontwikkeld waarin de communicatiemiddelen ontworpen kunnen worden. 

De online tool is ontwikkeld omdat vormgeving een vak is. Veel verenigingen proberen zelf iets te ontwerpen voor hun uitingen, maar het resultaat is door gebrek aan expertise niet altijd even krachtig. Professioneel ogende communicatie straalt wel goed af op de vereniging en op de sport in het algemeen.