Inhoud caddie

Het 9-stappenplan

Een van de basiselementen van een goed sportief beleid is het hanteren van een goede opleidingsmethodiek. De NGF heeft daarom, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG, het 9-stappenplan ontwikkeld.

Iedere golfer heeft zijn of haar eigen ambitie en het 9-stappenplan houdt daar rekening mee door hem of haar uit te blijven dagen op ieder niveau. Nieuwe golfers zijn bijvoorbeeld gericht op het wegwijs maken in de wereld van golf en het plezier krijgen in het golfspel. Stap 1, 2 of 3 van het 9-stappenplan is hier volledig op ingericht. 

Golfers met meer ambitie kunnen zich doorontwikkelen aan de hand van de stappen 4 tot en met 9, waarbij hun handicap een uitdagende meetlat is om de voortgang van hun golfspel te ervaren. Aangepast aan de stap waarin een golfer zit, krijgt hij/zij vanuit het 9-stappenplan oefeningen en testjes.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.

Door golfers uit te blijven dagen om hun sportieve (golf)lat te verleggen, ervaren ze succesbeleving en zullen ze meer plezier beleven aan het golfen. Dit zorgt er weer voor dat golfers frequenter de golfbaan bezoeken en langer aan de sport verbonden blijven.

De ruim 180 video-oefeningen uit het 9-stappenplan helpen golfers bij het beter worden 

Boekjes om te werken met het 9-stappenplan

Een goede introductie en uitleg van het 9-stappenplan aan de golfer is belangrijk en hierbij is de rol van de golfprofessional essentieel. Er is een reeks 9-stappenplan-boekjes ontwikkeld die voor een gereduceerde prijs te bestellen zijn door golfprofessionals, golfclubs, en -banen. Tevens zijn er gratis folders beschikbaar waarmee op een laagdrempelige manier golfers geënthousiasmeerd worden om gebruik te gaan maken van het 9-stappenplan.

De Golf Academie om online met het 9-stappenplan te werken

Voor de golfer die liever online met het 9-stappenplan werkt, is degolfacademie.nl ontwikkeld.