Inhoud caddie

De universiteit van Edingburgh publiceerde een overzicht van 5.000 studies over golf. De algehele conclusie: golf is gezond!
Dr. Andrew Murray van het Physical Activitity for Health Research van de Schotse universiteit kwam na het doorspitten van allerlei studies tot de conclusie dat golf duidelijk fysieke en mentale voordelen heeft voor golfers van alle leeftijden, maar dat de winst vooral aanwezig naarmate je als golfer ouder wordt. “We weten dat de matige fysieke activiteit die golf met zich meebrengt”, lichtte Murray zijn onderzoek toe, “ervoor zorgt dat de levensverwachting stijgt, dat de sport voordelen heeft voor de geestelijke gezondheid en dat golf kan helpen om veertig belangrijke ziekten zoals hartaanvallen, beroertes, diabetes, borst- en darmkanker te voorkomen en te genezen. 

Er is bewijs dat erop duidt dat golfers langer leven dan niet-golfers en dat er verbeteringen zijn als het gaat om cholesterolwaarden, wellness, een beter zelfbeeld en eigenwaarde. Als je ervan uit gaat dat golf van erg jong tot heel oud kan worden gespeeld, dan toont deze studie een brede variëteit aan gezondheidsvoordelen voor mensen van alle leeftijden.”

De website www.golfandhealth.org is een voortvloeisel van de studie en het werk van Murray’s afdeling. Op de site en via het twitteraccount @GolfandHealth is materiaal te vinden dat clubs en banen kunnen gebruiken om golfers te wijzen op de voordelen van fysieke activiteit in het algemeen en golf in het bijzonder op heldere en inzichtelijk wijze. Deze infographics kunnen ook helpen om niet-golfers en sceptici te informeren over de voordelen van het spelen van golf.

Artikel uit GolfMarkt #13

Artikel uit GolfMarkt #10