Inhoud caddie

Clubdesigns: ontwerp gratis promotiemateriaal

Heb je geen vormgever maar is er wel behoefte aan mooie posters, flyers of online promotiemateriaal? Met de gratis tool Clubdesigns kunnen clubs en banen makkelijk designs maken - print of online - voor promotie- en communicatiedoeleinden.

In de online tool Clubdesigns staan voorbeelden (templates) van posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up-banieren. Handig om een open dag, lesprogramma of toernooi onder de aandacht te brengen of om materiaal te maken voor het werven van leden. 

De templates kunnen door club en baan op maat worden gemaakt: met een eigen tekst, eigen kleuren, eigen logo en eigen foto's. Als verenigingen zelf niet over geschikt fotomateriaal beschikken, kan geput worden uit een bibliotheek met foto’s.

Clubdesigns is eenvoudig om mee te werken en is zo ingericht dat aanpassingen direct zichtbaar zijn. Als je klaar bent met het maken van promotiemateriaal kan je de designs downloaden voor online gebruik of om te printen. Het is ook mogelijk om via Clubdesigns materiaal direct te laten afdrukken bij Drukwerkdeal.

Hoe werkt het?

  1. Ga naar caddie.ngf.nl en log in als golfclub. (Alle golfclubs, -banen en -professionals hebben al een account - gebruikersnaam en wachtwoord - voor Caddie. Dit is dezelfde die gebruikt werd om in te loggen op waarkanikgolfen.nl. Weet je de inloggegevens niet (meer), volg dan de stappen op caddie.ngf.nl om de inloggegevens te krijgen.)
  2. Ben je als club ingelogd op Caddie, klik dan links in het menu op 'Clubdesign'.
  3. Je gaat nu direct door naar de omgeving van Clubdesigns. Hier kun je aan de slag met het maken van eigen promotiemateriaal.

Een initiatief van DeWeerelt van Sport

Clubdesigns is een initiatief van de vijf sportbonden die gevestigd zijn in DeWeerelt van Sport in Utrecht: de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). De verenigingen die onder deze bonden vallen, kunnen de tool kosteloos gebruiken. Voor elk van de vijf sporttakken is een eigen sportspecifieke omgeving ontwikkeld waarin de communicatiemiddelen ontworpen kunnen worden. 

De online tool is ontwikkeld omdat vormgeving een vak is. Veel verenigingen proberen zelf iets te ontwerpen voor hun uitingen, maar het resultaat is door gebrek aan geld en/of expertise niet altijd even krachtig. Professioneel promotiemateriaal straalt wel goed af op jou als golfclub of -baan, dus doe er je voordeel mee!