Terug naar Kalender

Themaochtend 'Kwaliteit golfbanen'

Laat u tijdens deze interactieve themaochtend informeren en inspireren! Nabij The Dutch en erna topgolf tijdens het KLM Open!

Onderwerpen en sprekers

Handboek 'Kwaliteit golfbanen'
Sjaak Groen, hoofddocent (HAS Den Bosch) en Niels Dokkuma, Duurzaam beheer/Agronoom (NGF). Introductie van de nieuwe versie van het handboek uit 2014 dat ingrijpend aangepast is. Sjaak Groen legt uit hoe je het handboek kunt toepassen. Niels Dokkuma gaat verder in op de inhoud.

Structurele speelkwaliteit vanuit de praktijk

Koert Donkers, Duurzaam beheer/Agronomie (NGF). Koert vertelt vanuit zijn achtergrond als hoofdgreenkeeper hoe hij vorm gaf aan duurzaam golfbaanonderhoud.

Het baanbeheerplan
Jos Opdam. Jos gaat vanuit zijn jarenlange ervaring in op hoe een duurzaam baanbeheerplan te vervaardigen. Een 0-meting, de ontwikkeling van een visie en het vastleggen van doelstellingen zijn hierbij essentieel. Evenals het evenwicht tussen ambitieniveau en het beschikbare budget.

Dit is hoe ik aan structurele speelkwaliteit werk
Arjén Westeneng, hoofdgreenkeeper (GC De Woeste Kop/H4A Groen bv) en Greenkeeper of the Year 2018. Arjén licht toe hoe hij praktisch te werk gaat in het verduurzamen van de greens, tees, fairways en semi-rough.

Practical & sustainable greenkeeping in Denmark
Thomas Pihl, Course Manager (Furesø Golf Klub in Denemarken). Thomas werkt al jaren pesticidevrij, inclusief onkruidverdelgers, op een van de topbanen van Denemarken. Hij licht zijn werkwijze en resultaten graag toe en beantwoordt natuurlijk vragen.


Deelname € 20,- per persoon. Dit is inclusief toegang tot het KLM Open op de donderdagmiddag, deelname aan het seminar, pauze en lunch. Exclusief parkeren nabij The Dutch, te bestellen via klmopen.nl. 

Doelstelling NGF vanuit de afdeling Duurzaam beheer & Agronomie: het assisteren van golfbanen en –clubs op het gebied van duurzaam golfbaanbeheer en Integrated Turfgrass Management (integraal beheer van greens, tees, fairways, semi-rough) middels onafhankelijke voorlichting en ondersteuning.