Terug naar Kalender

'Doorslaan' met jeugd

Deze cursus brengt je de benodigde (didactische) vaardigheden bij om spelenderwijs met jeugd aan de 'slag' te kunnen als jeugdbegeleider. Je begeleidt en ondersteunt de pro bij groepstrainingen. Het doel is het verhogen van het aantal begeleide trainingsuren. De jeugdbegeleider is een extra paar handen en voeten voor de pro en neemt zodoende werk uit handen met gerichte tests en oefeningen. Dat kan in baantrainingen (Aan de 'slag' met jeugd), maar ook tijdens trainingen op oefenfaciliteiten ('Doorslaan' met jeugd).
Trainingsbegeleider

Opbouw van de cursus

Tijdens het ochtendgedeelte behandelen wij de theorie achter jeugdbegeleiding. Denk daarbij niet alleen aan de didactische vaardigheden, maar ook aan leeftijdspecifieke kenmerken en het verschil in (technische) vaardigheden. In de middag gaan wij in op het begeleiden van kinderen bij reguliere jeugdtrainingen op de oefenfaciliteiten. Dat varieert van het bedenken en uitzetten van leuke tests en spelletjes tot het monitoren van de juiste uitvoering van specifieke oefeningen die door de golfprofessional zijn opgegeven. Op deze manier ben je in staat om - samen met de professional - het aanbod van de reguliere trainingen uit te breiden naar extra trainingsuren van hoge kwaliteit.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen (16 jaar of ouder) die als vrijwilliger structureel wil bijdragen aan de begeleiding van jeugd tijdens baanactiviteiten en/of als begeleider van jeugdtrainingen. Behalve een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zijn er verder geen deelname-eisen, echter adviseren wij voor deze cursus enige golfervaring (minimaal handicap 54) en de eerdere cursus Aan de 'slag' met jeugd of enige ervaring met het begeleiden van jeugd. 

Certificering

Het is mogelijk om het certificaat niveau 1 coach te behalen conform de NOC*NSF Kwalificatiestructuur Sport. Hiertoe dienen beide cursussen te worden gevolgd en tevens een actuele portfolio te worden opgebouwd. Eerder dit jaar (zie kalender) is er de mogelijkheid om de cursus Aan de 'slag' met jeugd te volgen.