Terug naar Kalender

Aan de 'slag' met jeugd

Deze cursus brengt je de benodigde (didactische) vaardigheden bij om spelenderwijs met jeugd aan de 'slag' te kunnen als jeugdbegeleider. Je begeleidt en ondersteunt de pro bij groepstrainingen. Het doel is het verhogen van het aantal begeleide trainingsuren. De jeugdbegeleider is een extra paar handen en voeten voor de pro en neemt zodoende werk uit handen met gerichte tests en oefeningen. Dat kan in baantrainingen (Aan de 'slag' met jeugd), maar ook tijdens trainingen op oefenfaciliteiten ('Doorslaan' met jeugd).
Baanbegeleider jeugd

Opbouw van de cursus

Tijdens het ochtendgedeelte behandelen wij de theorie achter jeugdbegeleiding. Denk daarbij niet alleen aan de didactische vaardigheden, maar ook aan leeftijdspecifieke kenmerken en het verschil in (technische) vaardigheden. Na de lunch verdiepen wij ons in alle aspecten rondom trainen en spelen in de baan. Na afloop van deze dag bezit je niet alleen de benodigde kennis om zelfstandig de jeugd op een veilige en vlotte manier te laten golfen, maar ook hoe zij op een speelse en leuke manier met elkaar aan hun golfvaardigheden kunnen werken. Op deze manier ben je in staat om - samen met de golfprofessional - het aanbod van de reguliere trainingen uit te breiden naar extra activiteiten in en rondom de baan. 

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor iedereen (16 jaar of ouder) die als vrijwilliger structureel wil bijdragen aan de begeleiding van jeugd tijdens baanactiviteiten en/of als begeleider van jeugdtrainingen. Behalve een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zijn er verder geen deelname eisen aangaande specifieke golfkennis en -ervaring.

Certificering

Het is mogelijk om het certificaat niveau 1 coach te behalen conform NOC*NSF Kwalificatiestructuur Sport. Hiertoe dienen beide cursussen te worden gevolgd en tevens een actuele portfolio te worden opgebouwd. Later dit jaar (zie kalender) is er de mogelijkheid om de vervolgcursus 'Doorslaan' met jeugd te volgen.

De cursus is op dezelfde dag ook op een andere locatie te volgen.