Terug naar Nieuwsoverzicht

Gezond veranderen bij de NGF Competitie

24 juli 2017

Er is waarschijnlijk geen land in de wereld dat een golfcompetitie heeft zoals die door de NGF wordt georganiseerd. Tienduizenden Nederlandse golfers doen (vooral) in het voorjaar mee aan krachtmetingen tussen clubteams - in tal van vormen en op alle niveaus. Om 'de competitie' gezond en aantrekkelijk te houden, wil de Commissie Competitie een aantal maatregelen nemen.
In mei van dit jaar werden brainstormsessies georganiseerd waaraan 55 clubs deelnamen. De resultaten van deze bijeenkomsten werden in juli op Prise d'Eau - tijdens de ING Private Banking Golfweek - besproken. De voorstellen tot verbetering van de Competitie hebben vooral betrekking op de volgende punten: 

  • het samenvoegen van de Dames Standaard 36-holes en Dames Reserve 36-holes; 
  • het doorvoeren van een teamelement in de gehele 18-holes Competitie; 
  • geen verplaatsing naar de zaterdag in de Senioren Competitie.  

De reacties op de eerste plannen vormen de basis voor bestuursoverleg. Later dit jaar, om te beginnen tijdens het KLM Open van half september, komt het bestuur van de NGF met een definitief voorstel. 

Bijeenkomst tijdens het KLM Open

De bijeenkomst tijdens het KLM Open staat gepland op zaterdag 16 september van 08:30 tot 11:00 uur. En wordt gehouden dichtbij de de locatie van The Dutch, te weten: Evenementenhal Gorinchem. De competitie co√∂rdinatoren van de NGF-clubs worden hiervoor persoonlijk uitgenodigd.