Terug naar overzicht

Golf doet het goed bij de AH Spaaractie

18 september 2017

De eerste weken van de AH Spaaractie zitten erop en de eerste resultaten zijn binnen. Opvallend daarbij is dat golf met 250 boekingen na de eerste week bij de top-10 meest-geboekte sporten staat. Inmiddels staat de teller op 516 boekingen na twee weken en we hebben nog 8 weken te gaan! Met ruim 75 golfclubs die iets meer dan 800 sportmomenten aanbieden waar AH-klanten op kunnen inschrijven is golf zeker niet de grootste sportaanbieder van de spaaractie, maar de behoefte aan golf is er weldegelijk!

Het NOC*NFS bezoekt tijdens de AH Spaaractie wekelijks een sportclub in Nederland en deze week zijn ze bij Golfclub ’t Lohr langs geweest om te vragen waarom zij meedoen met de AH Spaaractie.

Warm welkom

De sfeer en gemoedelijkheid in het clubhuis is goed te voelen. Het clubhuis ligt aan de prachtige groene golfbaan en golfers kunnen heerlijk vertoeven op het terras. Naast golf, wat de hoofdsport is, kan men hier ook terecht voor voetgolf en bubbelbal. Het gros van de leden is 40+, maar ook de jeugd is welkom op deze club.
Waar we zijn? Bij Golfclub ’t Lohr in Voorst, een klein dorpje in de Achterhoek. Ze hebben een 18 holes korte golfbaan en bieden golf aan voor iedereen. Na een korte instructie kan men letterlijk en figuurlijk aan de slag.
De AH Spaaractie is een goede manier om ons te profileren in de buurt
Wat de club vooral wil uitstralen is openheid en gastvrijheid. Zoals gastheer Danny aangeeft: “We proberen bewust met gastvrijheid bezig te zijn. Het is hier gemoedelijk en mensen voelen zich hier op hun gemak. Gezelligheid vinden we heel belangrijk”. Dit beamen ook de sporters. Tijdens ons gesprek mengt zich een lid in het gesprek en geeft aan: “Het is een laagdrempelige en gezellige club en ook voor kinderen is golf een leuke sport.”

De AH Spaaractie

Natuurlijk hebben we Danny ook gevraagd waarom ze deelnemen aan de Spaaractie: “De actie is een goede manier om ons hier te profileren in de buurt. Misschien is de beeldvorming er nog niet zo, maar golf is interessant voor jong en oud. Als je ondernemer bent moet je dingen proberen en dit leek ons een leuke actie”. Een stukje naamsbekendheid en laten zien hoe leuk golf is, dat is waarom ze meedoen aan de actie. Het is volgens Danny leuk om te zien welk respons ze gaan krijgen: “Tegelijkertijd ook best spannend, want je weet vooraf niet wat er gaat komen!” De golfclub gaat clinics aanbieden tijdens de AH Sportactie. Een uur lang onder begeleiding de fijne kneepjes van het golfen leren. Danny heeft niet een specifiek doel: “We willen mensen vooral kennis laten maken met de sport en enthousisast maken”.