Terug naar Nieuwsoverzicht

Wedstrijden 2018: meer uitdaging voor iedereen!

22 februari 2018

Met een gevarieerd wedstrijdprogramma zorgt de NGF voor uitdaging in 2018. Het doel voor dit jaar is het stimuleren van golfers om vaker mee te doen aan wedstrijden, zowel aan de NGF-wedstrijden als aan de open wedstrijden. Bekijk beide kalenders!

Op zondag 18 maart 2018 slaan we het nieuwe seizoen af met het Nederlands Scholen Team Kampioenschap op Nunspeet. Een bijzonderheid dit jaar is het Individueel Europees Amateur Kampioenschap Heren, welke weer sinds 1986 terug is in Nederland op 27 juni a.s. Toentertijd werd dit EK gespeeld in Eindhoven en dit jaar vindt het EK plaats op de Koninklijke Haagsche die dit jaar haar 125-jarig bestaan viert.

Meer uitdaging
Nieuw dit jaar zijn de kwalificatiewedstrijden tijdens de NGF Maandbeker. Om golfers meer te uit te dagen aan de NGF-wedstrijden mee te doen, kunnen deelnemers aan de Maandbeker maart plaatsen winnen voor de Voorjaarswedstrijd. Zo ook tijdens de Maandbeker mei, maar dan voor het NK Strokeplay. Voorheen was alleen deelname mogelijk op basis van ranking en handicap.

Doel? Meer golfers stimuleren deel te nemen aan wedstrijden

Aanvullend op de NGF Wedstrijdkalender volgt volgende maand de Open Wedstrijden-kalender, vol wedstrijden voor senioren, dames, heren en/of jeugd. Al deze wedstrijden worden georganiseerd door de gastclubs (niet door NGF) en staan open voor alle golfers - op basis van voorwaarden - en deze wedstrijden zijn bepalend voor de NGF Ranking.

Een aantal data voor in de agenda:

  • 26-27 mei: Finale Hoofdklasse/Reserveklasse NGF-Competitie – De Lage Vuursche
  • 8-10 juni: NK Strokeplay - De Pan 
  • 1-3 juni: ING Private Banking Golf Week - Prise d’Eau
  • 27-30 Individueel Europees Amateur Kampioenschap Heren - Haagsche
  • 13-16 september: KLM Open - The Dutch
  • 29 september -  Slotwedstrijd voor Golfers met een Fysieke Beperking – Nijmegen

Duurzaamheid
In 2018 worden  de NK's en een aanzienlijk deel van de overige NGF-wedstrijden georganiseerd op banen die actief met GEO werken.  

Meer informatie
Meer informatie over alle wedstrijden is te vinden op onze wedstrijdpagina. Tevens kunnen golfers hier ook alle criteria vinden en/of zich inschrijven. 


Een gevarieerd wedstrijdprogramma vol uitdaging!