Terug naar Nieuwsoverzicht

Bestel de nieuwe golfregelboekjes

10 juli 2018

In 2019 gaan de nieuwe golfregels in Nederland en in alle andere landen in de wereld in. Momenteel worden er twee versies ‘nieuwe golfregelboeken’ gemaakt. Een volledig golfregelboek (in het Engels) voor regelcommissies en referees op de clubs en een spelerseditie voor de golfers. De editie voor de golfers is een uitgebreide samenvatting van het volledige regelboekje in goed leesbare taal en met veel plaatjes.

Bestellen boekjes 'spelerseditie'

Tegen het eind van 2018 worden de spelersedities gedrukt en zijn ze klaar om te gebruiken. Golfclubs kunnen de boekjes tot 1 september in de voorverkoop met aanzienlijke korting voor hun golfers bestellen.
De volledige versie van het Engelstalige golfregelboek ontvangen alle golfclubs vanuit de NGF.
De R&A werkt aan een handige 'regel-app' waar alle nieuwe golfregels in staan

Regel-app

Naast de nieuwe regelboeken zal de R&A met een ‘regel-app’ komen, waarop beide uitgaven, de volledige Engelse versie en de Nederlandse spelerseditie, te vinden zijn. In de app kan eenvoudig gewisseld worden van het ene naar het andere boekje. De app is bedoeld voor regelcommissies, referees maar zeker ook voor golfers zelf. Naast de Engelse en Nederlandse versie komt er in de app ook een versie in andere talen, zoals Duits, Frans en Spaans.
NB Houd bij het bestellen van de boekjes rekening met deze handige regel-app die golfers kunnen gebruiken om regels op te zoeken.

Kosten

De spelersedities zijn te bestellen voor 1 euro in de voorverkoop die tot 1 september duurt.
Daarna zal de verkoopprijs bij www.golfboeken.nl 2,50 euro zijn voor de individuele koper. Clubs en golfprofessionals kunnen de boekjes na 1 september nog bestellen met 35% korting. Ga naar het bestelformulier voor het bestellen van de boekjes. De boekjes worden begin 2019 verstuurd, nadat we via automatische incasso de kosten hebben geïncasseerd.

Guidebook

Naast het Engelse golfregelboek en de Nederlandse spelerseditie zal er ook een ‘Guidebook’ komen voor de commissies. Hier komt onder andere de volgende informatie in te staan:
  • Plaatselijke Regels
  • Overige Decisions/verdieping over de regels 
  • Wedstrijd gerelateerde regels
  • Amateurstatus regels
  • Regels over het materiaal (clubs en ballen)

Wij hebben nog geen informatie over wanneer dit boek beschikbaar is, maar uiteraard houden we clubs en commissie hiervan op de hoogte.