Terug naar Nieuwsoverzicht

Vacature: bestuurslid Topgolf

8 mei 2018

Per 1 december 2018 komt de bestuursfunctie Topgolf vacant. De NGF wil graag in contact komen met geschikte kandidaten. Gezien de huidige samenstelling van het NGF-bestuur gaat de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) is opgericht in 1914. Inmiddels zijn er ruim 370.000 golfers actief in Nederland welke ondergebracht zijn bij de ruim 270 golfverenigingen. De NGF is gevestigd in Utrecht en heeft 35 medewerkers.

Het bestuur kent momenteel zeven leden. Per 1 december 2018 komt de bestuursfunctie Topgolf vacant. De NGF wil graag in contact komen met geschikte kandidaten. Gezien de huidige samenstelling van het NGF-bestuur gaat de voorkeur uit naar een vrouwelijke kandidaat.

Missie en visie

De NGF heeft haar visie en missie gebaseerd op maatschappelijke trends en ontwikkelingen in de golfsport. Het beleid voor de komende jaren van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie is vooral gericht op noodzakelijke verandering.

Missie

Het beleid is gebaseerd op een aantal ontwikkelingen in de samenleving die voor golf van belang zijn:

  • Bewegen, gezondheid en natuur nemen een steeds belangrijkere plaats in. 
  • Nederland vergrijst in een snel tempo. 
  • Open gemeenschappen zijn in, gesloten varianten zijn uit. Of je nu exclusief wilt zijn of voor iedereen: toegankelijkheid, transparantie en verantwoordelijkheid nemen, zijn in beide varianten noodzakelijk. 
  • Mensen willen sporten wanneer het hen uitkomt, in een bij voorkeur licht sociaal verband zonder al te veel (langetermijn)verplichtingen.

Visie

Beter Golf, op basis van inhoud, kwaliteit en lange termijn, moet leiden tot Meer Golf, onder andere door een toename van het aantal actieve golfers. Het beleid van de NGF is gebaseerd op de volgende overtuigingen:

  • Golf heeft het in zich om een bijdrage te leveren aan de huidige ontwikkelingen in de samenleving. 
  • Golf is een gezonde, sociale buitensport die geschikt is voor alle leeftijden en niveaus, mede door het unieke handicapsysteem.
  • Golf is een groene, duurzame sport in de natuur. De golfwereld beheert ruim tienduizend hectare en de NGF voelt zich niet alleen verantwoordelijk, maar ziet ook kansen om sport en natuur te verbinden.
  • Nederland heeft met zijn vele, verschillende golfaccommodaties een goede infrastructuur, waardoor golf in veel vormen kan worden aangeboden.