Terug naar Nieuwsoverzicht

Update nieuwe golfregels 2019

25 oktober 2018

Vanaf 1 januari 2019 zijn de nieuwe golfregels wereldwijd in gegaan. We hebben hiervoor de volgende materialen ontwikkeld, zodat de golfers op de clubs goed kunnen worden geïnformeerd.

Clubpresentatie

Deze presentatie kun je op de club gebruiken om de belangrijkste regels uit te leggen. Ook worden alle wijzigingen van de regels weergegeven. De presentatie is onderaan dit artikel te downloaden. Ook staat deze op het NGF Informatieplein onder 'Regels", daarbij staan in een apart document de notities voor de spreker vermeld. 

De 25 belangrijkste gewijzigde golfregels

We hebben deze overzichtelijk op een rij gezet. Deze kunnen bijvoorbeeld op de club worden opgehangen, op de site worden geplaatst of worden uitgedeeld bij de eerste wedstrijden. Op deze wijze wordt iedere golfer geïnformeerd. Dit document is te vinden op de het NGF Informatieplein. 

De vertalingen van de definities

De vertalingen van de definities, zoals die in de spelerseditie komen te staan, zijn beschikbaar en te vinden op het NGF Informatieplein. Dit document is vooral bedoeld voor de regelcommissies.
Download de nieuwe Rules of Golf 2019 app van de R&A en lees alles over de nieuwe golfregels

Deze app is al beschikbaar, klik hier om deze te downloaden. De Nederlandse vertaling van de spelerseditie zal binnenkort in deze app beschikbaar zijn. Via deze app zijn naast de nieuwe golfregels ook de onderstaande items te vinden: 

  • de spelerseditie
  • de definities 
  • de plaatselijke regels en wedstrijdregels
  • interpretatie van de golfregels
  • regels voor golfers met een beperking

Ready Golf

Het afgelopen jaar zijn we begonnen met de promotie van Ready Golf. De documenten met beelden en uitleg staan op het NGF Informatieplein. De nieuwe golfregels gaan verder helpen bij de promotie van Ready Golf. Wij blijven ons hiervoor inzetten, hopelijk met de steun van de clubs! 

Nieuw golfregelexamen

Vanaf 2019 zijn de nieuwe golfregelexamens beschikbaar. Het aanmaken van een nieuw examen zal op dezelfde manier verlopen als nu: via club.ngfgolfregelexamen.nl.

25 filmpjes van de nieuwe regels

Sinds 12 september zijn er 25 filmpjes beschikbaar voor golfclubs, -banen en -professionals, waarin de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe golfregels uitgelegd worden. Deze filmpjes zijn te gebruiken om golfers op de hoogte te brengen van de nieuwe golfregels. Ze staan op het You Tube-kanaal van GOLF.NL.  

Het Guidebook

Het Engelstalige Guidebook is vanaf nu ook te bestellen via

www.golfboeken.nl. In dit boek staan: 
  • de plaatselijke regels
  • interpretatie van de regels (voorheen decisions)
  • wedstrijd gerelateerde regels
  • regels voor golfers met een beperking

Laat je informeren over de Golfregels 2019

Beschikbare documentatie over dit onderwerp vind je op het NGF Informatieplein.