Terug naar Nieuwsoverzicht

Update nieuwe golfregels 2019

10 september 2018

In 2019 gaan de nieuwe golfregels in Nederland en in alle andere landen in de wereld in. Inmiddels zijn er twee versies ‘nieuwe golfregelboeken’ gemaakt. Een volledig golfregelboek voor regelcommissies en referees op de clubs en een spelerseditie voor de golfers. De editie voor de golfers is een uitgebreide samenvatting van het volledige regelboekje in goed leesbare taal en met veel plaatjes.

Voorverkoop boekjes 'spelerseditie'

Tegen het eind van 2018 wordt de spelerseditie (Nederlandse vertaling) gedrukt en zijn ze klaar om te gebruiken. In de voorverkoop kunnen de spelerseditie-boekjes tot 1 oktober worden besteld voor 1 euro en daarna zal de verkoopprijs op golfboeken.nl 2,50 euro zijn voor de individuele koper.
Clubs en golfprofessionals kunnen de boekjes na 1 oktober nog bestellen met 35% korting. De boekjes worden begin 2019 verstuurd, nadat we via automatische incasso de kosten hebben geïncasseerd. Ga naar het bestelformulier voor het bestellen van de boekjes
Het vooruitbestellen van de regelboekjes hebben we verlengd tot 1 oktober 2018

Regel-app

Naast de nieuwe regelboeken zal de R&A met een ‘regel-app’ komen, waarop de nieuwe golferegels te vinden zijn. De app is bedoeld voor regelcommissies, referees maar zeker ook voor golfers zelf. Naast de Engelse en Nederlandse versie komt er in de app ook een versie in andere talen, zoals Duits, Frans en Spaans. De Engelse versie van de app is beschikbaar vanaf 12 september via deze site.
Iedere deelnemer aan het Regelsymposium krijgt de Engelse versie van de spelerseditie en het volledige regelboekje mee naar huis

Naast het Engelse golfregelboek en de Nederlandse spelerseditie zal er ook een ‘Guidebook’ komen voor de commissies. Hier komt onder andere de volgende informatie in te staan:

  • Plaatselijke Regels
  • Interpretatie van de regels 
  • Wedstrijd gerelateerde regels
  • Amateurstatus regels
  • Regels over het materiaal (clubs en ballen)

Het Guidebook is te bestellen vanaf 12 september via www.golfboeken.nl maar zal pas later dit jaar geleverd worden.

Plaatselijke regels

Begin oktober ontvangen alle clubs vanuit de NGF een vertaling van de nieuwe plaatselijke regels. Hiermee kunnen clubs zelf beoordelen welke plaatselijke regels er op hun baan van toepassing is en of er iets zou moeten worden aangepast aan de baaninrichting. Als NGF ontvangen wij graag de nieuwe plaatselijke regels van clubs, zodat wij mee kunnen kijken en zorgen voor uniformiteit op alle clubs.

Filmpjes van de nieuwe regels

Vanaf 12 september zijn er 25 filmpjes beschikbaar voor golfclubs, -banen en golfprofessionals, waarin de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe golfregels uitgelegd worden. Deze filmpjes zijn bruikbaar om golfers op de hoogte te brengen van de nieuwe golfregels. Deze filmpjes komen te staan op het You Tube-kanaal van GOLF.NL.  

(Nederlandse versie)