Terug naar Nieuwsoverzicht

App GOLF.NL 150.000 keer gedownload

18 juli 2019

De app van GOLF.NL, waarin golfers ook hun digitale NGF-pas aantreffen, is meer dan 150.000 keer gedownload.

Op de redactie van GOLF.NL is donderdag 18 juli een bescheiden feestje gevierd omdat de app GOLF.NL nu al meer dan 150.000 keer is gedownload. 'Daar mocht wel een taartje voor gebakken worden, vonden wij', aldus de redactie in een bericht. 'Dit succes heeft vele vaders en moeders, maar is toch vooral te danken ook aan de golfers in Nederland!' 

De app is populair bij golfers omdat je met de applicatie op een eenvoudige wijze een qualifying ronde kunt spelen waarna de handicap van een speler meteen wordt aangepast. Verder geeft de app aan hoe goed je als golfer bent ten opzichte van andere golfers op je club, in je woonplaats, in je provincie en in Nederland. Alle prestaties kunnen gedeeld worden met vrienden. Daarnaast toont de app de digitale pas van de golfer. De digitale NGF-pas laat altijd de actuele handicap van de golfer zien.

Lees meer over de app op de website van GOLF.NL.

Voordelen van de digitale pas in de app

De digitale NGF-pas is begin 2019 ingevoerd voor alle spelers. 

  • Golfers die contribuant zijn bij de Stichting tot Bevordering van de Golfsport (ruim 70.000 personen) hebben dit jaar alleen een digitale pas gekregen. Maar wie een fysieke plastic pas wilde hebben, kon die aanvragen. 
  • Golfers die aangesloten zijn bij een van de ruim 270 golfclubs hebben begin dit jaar een fysieke pas én de digitale NGF-pas gekregen.

Later dit jaar kunnen clubs zelf beslissen of ze in 2020 volledig willen overstappen op de duurzame oplossing die de digitale pas biedt. De clubs kunnen dan dus zelf aangeven of hun leden alleen een digitale pas voor 2020 krijgen of ook een fysieke pas. Hoe een club dit aangeeft, dat wordt later dit jaar bekendgemaakt.

Bij veel clubs leeft de vraag of het mogelijk is om het digitale NGF-pasje pas na betaling van de contributie te verstrekken. Het antwoord op deze vraag wordt gegeven in het artikel hieronder. In dit artikel wordt ook uitgelegd dat de digitale pas veel mogelijkheden biedt voor clubs. De unieke barcode en QR-code op de pas maken het bijvoorbeeld mogelijk dat spelers hun golfronden registreren met de digitale NGF-pas. Ook kan de digitale pas gekoppeld worden aan een kassasysteem.