Terug naar Nieuwsoverzicht

Ontwerp promotiemateriaal voor je club

1 oktober 2019

Heeft je vereniging geen vormgever maar is er wel behoefte aan mooie posters, flyers of online promotiemateriaal? Vanaf nu kun je met de gratis tool Clubdesigns allerlei designs maken voor je golfbaan en -club.

In Clubdesigns staan voorbeelden (templates) klaar van posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren. Handig om een open dag, Golfstart-cursus of toernooi onder de aandacht te brengen of om materiaal te maken voor het werven van leden. 

De templates kunnen door elke club en baan persoonlijk en op maat gemaakt worden zoals eigen tekst, eigen kleuren, eigen logo en eigen foto's. Als je zelf niet over fotomateriaal beschikt, kan je gebruik maken van een bibliotheek met rechtenvrij foto’s van de NGF.

Voeg je eigen logo en tekst toe, download of druk af en klaar!

Clubdesigns is eenvoudig om mee te werken en is zo ingericht dat aanpassingen direct zichtbaar zijn. Als je klaar bent met het maken van promotiemateriaal kan je de designs eenvoudig downloaden voor online gebruik of direct laten afdrukken. Het afdrukken gaat heel snel via Drukwerkdeal tegen scherpe prijzen.

Hoe werkt het?

1 Ga naar Clubprofiel.nl en log in. (De meeste golfclubs hebben al een account voor Clubprofiel.nl, vanwege deelname aan de Open Golfdagen of Golfstart. Is dat nog niet het geval, dan moet je eenmalig een account aanmaken.

2 Ben je ingelogd op Clubprofiel.nl, klik dan op de button die hieronder is afgebeeld ('maak super makkelijk promo-materiaal geheel in stijl van jouw club').

3 Door op de button te klikken word je geleid naar de omgeving van Clubdesigns. Hier kun je aan de slag met het maken van eigen promotiemateriaal.

clubdesigns golf

Een initiatief van DeWeerelt van Sport

Clubdesigns is een initiatief van de vijf sportbonden die gevestigd zijn in DeWeerelt van Sport in Utrecht: de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF), Koninklijke Nederlandse Hockeybond (KNHB), Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), Watersportverbond en Nederlandse Volleybalbond (Nevobo). De verenigingen die onder deze bonden vallen, kunnen de tool kosteloos gebruiken. Voor elk van de vijf sporttakken is een eigen sportspecifieke omgeving ontwikkeld waarin de communicatiemiddelen ontworpen kunnen worden. 

De online tool is ontwikkeld omdat vormgeving een vak is. Veel verenigingen proberen zelf iets te ontwerpen voor hun uitingen, maar het resultaat is door gebrek aan expertise niet altijd even krachtig. Professioneel ogende communicatie straalt wel goed af op de vereniging en op de sport in het algemeen.