Terug naar Nieuwsoverzicht

Coronavirus maakt clubs en banen inventief

29 maart 2020

Het zijn vanzelfsprekend ook lastige tijden voor golfclubs en golfbanen. Nu er niet kan worden gegolft, valt er op de golfbaan weinig te beleven. Toch zitten de clubs- en banen niet bij de pakken neer en bedenken ze manieren om in contact te blijven met hun leden en andere golfers of om gewoonweg hulp aan te bieden.

Golfpro Jeroen Stokman van Golfpark Leemskuilen in Uden houdt niet van stilzitten. Hij kan niet lesgeven, maar bedacht wel iets leuks voor de leden van de club. Stokman maakte een golfkwartet, waarbij de club zelfs vanzelfsprekend ook een eigen kwartet kreeg. Nieuwsgierig geworden? Lees meer in dit artikel op GOLF.NL, waar je het kwartet ook kunt downloaden en daarna zelf in elkaar kunt knutselen.

Videotraining

Steeds meer clubs bieden ook online videotrainingen aan of andere filmpjes, waarmee de golfers thuis in beweging kunnen blijven. Golfbaan Dirkshorn heeft samen met René Pronk van de Golfacademy Dirkshorn een aantal video's gemaakt, die zijn gedeeld op de Facebookpagina en het YouTube-kanaal van de club.

Ook bij Golfbaan Regthuys zijn de teaching pro's aan de slag gegaan en posten nu leuke video's op hun YouTube-kanaal. Ook bij DGC De Gelpenberg zijn ze heel actief #HomeChallenges en Q&A's op de facebookpagina van de club.

Boodschappendienst

Bij Schaerweijde Golf steken ze de handen uit de mouwen. De club heeft een boodschappenbezorgdienst opgezet, want "in de Schaerweijde-gemeenschap zitten zeker mensen die onze hulp heel goed kunnen gebruiken". Meer over dit prijzenswaardige project vind je op deze pagina.

Afhalen en bezorgen van maaltijden 

Bij meerdere clubs is het idee ontstaan om maaltijden te bezorgen. De horeca op de club/baan is immers dicht voor publiek en omdat alle Nederlanders dringend is geadviseerd thuis te blijven, zijn de keukenbrigades aan de slag gegaan met maaltijden die kunnen worden bezorgd. De Rosendaelsche Golfclub is zo’n voorbeeld.

Ook bij Golf Amsteldijk is uiteraard alles gesloten, maar onder meer in Brasserie 10 worden maaltijden gemaakt die gratis aan zorginstellingen worden verstrekt. Een mooi initiatief. Lees hier meer over dit initiatief. Golf Amsteldijk heeft ook besloten om zolang de club gesloten is geen contributie meer te innen. Voor leden met een lidmaatschap van een jaar, welke is vooruitbetaald is, zal de club het 'jaar' verlengen met de periode vanaf het genomen besluit (26 maart) t/m het moment van heropening van Golf Amsteldijk.

Help de Horeca

Bij de actie Help de Horeca kunnen ook horeca-exploitanten op/en golfbanen zich aansluiten. Bistro Houtrak is er al een van. Je kunt nu een waardebon bestellen om die later te verzilveren, wanneer de golfbanen weer open zijn.

 

Online trainingen

Bij meerdere clubs zijn de pro's ook heel inventief, bijvoorbeeld met het geven van online trainingen en tips. Bij Golfclub de Haenen hebben Stein Vugts (Trumpi Golf Academy) en Saskia Gladdines (SAS Golfperformance en Fysas golffysiotherapie) het Stay@Home trainingsprogramma bedacht: een serie video's om thuis en/of in de tuin in beweging te blijven.

Heb je ook een goed initiatief gezien van en voor golfbanen en golfclubs? Mail dan naar redactie@golf.nl.