Terug naar Nieuwsoverzicht

Meld je club aan voor de Najaarscompetitie

8 augustus 2021

In oktober begint de NGF Najaarscompetitie. Stimuleer je leden mee te doen aan deze laagdrempelige teamcompetitie. Elke combinatie van spelers is mogelijk: man, vrouw, jong, oud, golfprofessional of beginner.

De NGF Najaarscompetitie van 2021 begint in de eerste week van oktober, mits er tegen die tijd geen coronamaatregelen zijn waardoor de interclubcompetitie niet kan doorgaan.

Met ingang van dit jaar is er een zondag- en een woensdagafdeling. De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op woensdag: 6, 13, 20 en 27 oktober 2021. De vier speeldagen voor de Najaarscompetitie op zondag: 10, 17, 24 en 31 oktober 2021.

Op de woensdag is de spelvorm negen holes individueel stableford met handicapverrekening en negen holes greensome stableford met handicapverrekening. Op de zondag is de spelvorm achttien holes individueel stableford met handicapverrekening. Anders dan bij de Voorjaarscompetitie speelt het gastteam in de Najaarscompetitie ook thuis.

De tien beste poulewinnaars spelen op zondag 7 november 2021 op Golfclub Anderstein om het landskampioenschap.

Clubs kunnen zelf bepalen hoeveel teams ze inschrijven voor de Najaarscompetitie. Alle clubs hebben al een inschrijfformulier ontvangen. Inschrijven kan tot woensdag 15 september 2021. De spelers (en reserves) moeten handicap 40,0 of lager hebben maar verder zijn er geen eisen; iedereen van elke leeftijd mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk; man, vrouw, golfprofessional of beginner.

Op de website van GOLF.NL is voor clubs en golfers een informatiepagina ingericht over de Najaarscompetitie. Daar is ook het reglement te vinden.

Voor de Najaarscompetitie van 2020 waren er met 377 teams twee keer zo veel inschrijvingen als in 2019. Maar door de coronamaatregelen van de overheid moesten de Najaarscompetitie en de Jeugdcompetitie van 2020 afgelast worden.