Terug naar Informatie over de NGF-pas

Informatie voor leden van de Stichting Golfsport

Ben je lid van de Stichting Golfsport? Hier vind je alles wat je moet weten over het lidmaatschap. Van het registreren van je handicap, het aanpassen van je gegevens, tot het opzeggen.

Algemene informatie voor contribuanten van de Stichting Golfsport

Mocht je vragen hebben met betrekking tot je registratie bij de Stichting Golfsport, stuur dan een e-mail naar golfsport@ngf.nl (o.v.v. je NGF-nummer) of bel naar 0800-0248888 (op werkdagen 9.00-12.30 en 13.00-17.00 uur).

Magazine GOLF.NL

Alle clubleden en contribuanten van de Stichting Golfsport ontvangen tweemaal per jaar het magazine GOLF.NL (begin 2020 is een papieren versie gestuurd en in september een digitale versie). Contribuanten van de Stichting Golfsport die het magazine niet ontvangen, kunnen op hun profielpagina mijn.golf.nl aangeven of ze het magazine wel of niet willen ontvangen. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken door middel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas).

Verhuizing

Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen hun persoonsgegevens wijzigen op mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken door middel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas). NB: Je moet een Nederlands correspondentieadres opgeven.

Het registreren van een handicap

Download de gratis app GOLF.NL om actief je handicap te registreren en bij te houden. Volg de resultaten van al jouw golfvrienden en treed daarnaast eenvoudig op als marker voor de registratie van de officiële handicap. Je kunt je scorekaarten ook verwerken via mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account op mijn.golf.nl hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken door middel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas).

Informatie over het handicapsysteem vind je hier.

Golf met de NGF-pas in het buitenland

De digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via je club. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app wilt laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

De transitie van de plastic NGF-pas naar een digitale pas

Een digitale pas heeft veel voordelen. Het grootste voordeel is duurzaamheid: de digitale pas is minder belastend voor het milieu. 

In 2021 krijgen alle golfers automatisch alleen een digitale pas. Maar wil je om bepaalde redenen toch nog per se een plastic pas, dan kun je dit aangeven in de omgeving van mijn.golf.nl via 'Mijn profiel'. (Dit geldt alleen voor leden van de Stichting Golfsport, andere golfers vinden informatie op deze pagina.) Je ontvangt de pas dan binnen 1 à 1,5 week.

Maar bedenk eerst goed of je nog steeds per se een plastic pas wilt hebben. Je hebt immers een digitale pas en die biedt veel voordelen.

  • Een digitale pas is minder belastend voor het milieu.
  • Een digitale pas staat op je smart phone en is "coronaproof".
  • Met de digitale pas beschikt iedere golfer altijd over zijn/haar actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op de digitale pas geactualiseerd. Cijfers van de app GOLF.NL tonen aan dat dit golfers stimuleert om meer qualifying scorekaarten in te leveren.
  • In de aanloop naar de invoering van het World Handicap System (WHS) toont je NGF-pas niet alleen jouw EGA-handicap maar ook de WHS-handicap die je op dat moment zou hebben (lees hier meer).
  • De digitale NGF-pas kan in de eigen online clubomgeving geïntegreerd worden. Alle softwareleveranciers beschikken over de juiste documentatie en technische gegevens om deze koppeling te kunnen maken. Vraag je clubsoftwareleverancier naar de mogelijkheden.
  • De digitale NGF-pas maakt de identificatie van gastspelers mogelijk. Hiermee kan een golfer zich altijd identificeren.
  • De digitale pas heeft een barcode en QR-code die gebruikt kan worden voor het kassasysteem, het registreren van een golfronde en andere toepassingen op de golfclub. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor de club, informeer dan bij je softwareleverancier of neem contact op met de NGF.

Kaartje verloren of gestolen?

Sommige contribuanten van de Stichting Golfsport hebben nog een plastic pas. Is dit pasje verloren of gestolen, dan kun je contact opnemen met golfsport@ngf.nl.

Beëindigen lidmaatschap

Als je als contribuant van de Stichting Golfsport opzegt, dan wordt je handicap "bevroren". Wordt men binnen één jaar lid van een golfclub, dan pakt deze club je handicapregistratie weer op (de oude data worden bewaard). Als je handicap langer dan één jaar verlopen is, dan moet je één qualifying kaart spelen om een handicap te verkrijgen. 

Lid worden van een golfclub?

Er zijn tegenwoordig meerdere vormen van lidmaatschap. Je kunt bijvoorbeeld volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen op de baan van deze club). Een andere keuze is lid worden van een club die niet op een vaste baan speelt maar die wel handicaps registreert en korting biedt op greenfees voor verschillende golfbanen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een handicapregistratielidmaatschap af te sluiten; zo'n registratielidmaatschap wordt tegenwoordig door heel veel golfclubs aangeboden.

Een overzicht van alle Nederlandse golfclubs is te vinden op op GOLF.NL. Je kunt daar bij "Uitgebreid zoeken" selecteren wat voor soort club je zoekt (lidmaatschapsvorm: volledig, beperkt, registratie) en in welke regio. Wanneer je interesse hebt voor een club, kun je contact opnemen met die vereniging.

Contactgegevens Stichting Golfsport

@: golfsport@ngf.nl
T: 0800 - 0248888