Terug naar Algemene informatie over de NGF-pas

Informatie over de Stichting Golfsport

Alles wat je moet weten over het lidmaatschap van de Stichting Golfsport. Van het registreren van je handicap, het aanpassen van je gegevens, tot het opzeggen van je lidmaatschap.

Algemene informatie voor contribuanten van de Stichting Golfsport

Mocht je vragen hebben met betrekking tot je registratie bij de Stichting Golfsport, stuur dan een e-mail naar golfsport@ngf.nl (o.v.v. je NGF-nummer) of bel tussen 09:00 - 12:00 naar 0800-0248888. 

Magazine GOLF.NL
Alle clubleden en contribuanten van de Stichting Golfsport ontvangen tweemaal per jaar het magazine GOLF.NL (één per adres). Contribuanten van de Stichting Golfsport die geen GOLF.NL magazine ontvangen, kunnen op hun profiel pagina mijn.golf.nl aangeven of ze het magazine wel of niet willen ontvangen. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken door middel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas).

Verhuizing
Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen hun persoonsgegevens wijzigen op mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken door middel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas). NB: Je moet een Nederlands correspondentieadres opgeven.

Het registreren van een handicap
Download de gratis app GOLF.NL om actief je handicap te registreren en bij te houden. Volg de resultaten van al jouw golfvrienden en treed daarnaast eenvoudig op als marker voor de registratie van de officiële handicap. Je kunt je scorekaarten ook verwerken via mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken door middel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas).

Golf met de NGF-pas in het buitenland
De digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie een fysieke pas aan te vragen via je club. De digitale pas van iedere speler verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl (voor golfers die de app GOLF.NL niet hebben). Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app will laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

Plastic NGF-pas
Heb je toch een plastic NGF-pas nodig, dan kun je dit aangeven in de omgeving van mijn.golf.nl via 'Mijn profiel'. Je ontvangt de pas dan binnen 1 à 1,5 week.
Voor het aanvragen van een fysieke pas dien je altijd een online-account aan te maken op de website mijn.golf.nl.

Kaartje verloren of gestolen?
Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen contact opnemen via golfsport@ngf.nl. Je ontvangt dan informatie over de wijze waarop je een duplicaat kunt aanvragen.

Beëindigen lidmaatschap
Als een contribuant van de Stichting Golfsport opzegt, dan wordt diens handicap "bevroren". Wordt men binnen één jaar lid van een golfclub, dan pakt deze club je handicapregistratie weer op (de oude data worden bewaard). Als de handicap langer dan één jaar verlopen is, dan moet men één qualifying kaart spelen om een handicap te verkrijgen. 

Lid worden van een golfclub?
Er zijn tegenwoordig meerdere vormen van lidmaatschap. Je kunt bijvoorbeeld volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen op de baan van deze club). Een andere keuze is lid worden van een club die niet op een vaste baan speelt maar die wel handicaps registreert en korting biedt op greenfees voor verschillende golfbanen. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een handicapregistratielidmaatschap af te sluiten; zo'n registratielidmaatschap wordt tegenwoordig door heel veel golfclubs aangeboden.

Een overzicht van alle Nederlandse golfclubs is te vinden op Waar kan ik lid worden. Je kunt daar zoeken op soort club (lidmaatschapsvorm: volledig, beperkt, registratie) en regio. 

Contactgegevens Stichting Golfsport:
@: golfsport@ngf.nl
T: 0800 - 0248888