Terug naar Algemene informatie over de NGF-pas

Informatie over de Stichting Golfsport

Alles wat je moet weten over het lidmaatschap van de Stichting Golfsport. Van het registreren van je handicap, het aanpassen van je gegevens, tot het opzeggen van je lidmaatschap.

Algemene informatie voor contribuanten van de Stichting Golfsport

Mocht je vragen hebben met betrekking tot je registratie bij de Stichting Golfsport, stuur dan een e-mail naar golfsport@ngf.nl (o.v.v. je NGF-nummer) of bel tussen 09:00 - 12:30 naar 0800-0248888. 

Kaartje verloren, gestolen of niet-werkende magneetstrip
Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen een duplicaatkaartje aanvragen door € 6,- over te maken op rekeningnummer NL81 INGB 0007564659 van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie onder vermelding van: duplicaatkaartje, het NGF-nummer en het huidige adres. Je ontvangt het duplicaatkaartje op het opgegeven adres.

Magazine GOLF.NL
Alle clubleden en contribuanten van de Stichting Golfsport ontvangen tweemaal per jaar het magazine GOLF.NL (één per adres). Contribuanten van de Stichting Golfsport die geen GOLF.NL magazine ontvangen, kunnen op hun profiel pagina mijn.golf.nl aangeven of ze het magazine wel of niet willen ontvangen. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken doormiddel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas).

Verhuizing
Contribuanten van de Stichting Golfsport kunnen hun persoonsgegevens wijzigen op mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken doormiddel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas). NB: Je moet een Nederlands correspondentieadres opgeven.

Beëindigen lidmaatschap
Als een speler het lidmaatschap van een club (of zijn handicapregistratie) beëindigt, kan de speler gedurende één jaar een door de club (of de NGF) uitgegeven certificaat van zijn laatste EGA Handicap verkrijgen. Als hij binnen dat jaar geen nieuwe handicapautoriteit krijgt (of zich laat registreren bij een club), dan moet hij opnieuw scores inleveren voor het verkrijgen van een EGA Handicap.

Is een speler in het bezit van een handicap en is deze langer dan vijf jaar verlopen, dan moet hij één qualifying kaart (van 18 punten of meer bij een ronde van negen holes, of 36 punten of meer bij een ronde van achttien holes) inleveren voor het verkrijgen van een handicap. Je kunt op GOLF.NL een nieuwe club vinden via Waar kan ik lid worden?

Het registreren van een handicap
Download de gratis app Golf.nl om actief je handicap te registreren en bij te houden. Volg de resultaten van al jouw golfvrienden en treed daarnaast eenvoudig op als marker voor de registratie van de officiële handicap. Je kunt je scorekaarten ook verwerken via mijn.golf.nl. Mocht je nog geen account hebben, dan kun je die eenvoudig en gratis aanmaken doormiddel van je NGF-nummer en barcode-nummer (achterop de NGF-pas).

Lid worden van een golfclub?
Je kunt volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen) of kiezen voor een club die handicaps registreert voor niet-leden. Deze clubs zijn te vinden via Waar kan ik lid worden? Je kunt daar zoeken op soort club (lidmaatschapsvorm: volledig, beperkt, registratie) en regio. Elk jaar ontvang je een nieuw pasje met de laatst geregistreerde handicap.

Contactgegevens Stichting Golfsport:
@: golfsport@ngf.nl
T: 0800 - 0248888