Terug naar Webinars & Online trainingen

Meerdaagse cursus Regelcommissaris 1 (volgeboekt)

Vanaf 12 juni 2021 wordt een meerdaagse cursus Regelcommissaris 1 gehouden, deels online en deels in de praktijk.

Update 20 mei 2021: de cursus is volgeboekt. 


De cursus Regelcommissaris 1 is bedoeld voor leden van de regel- en wedstrijdcommissies van golfclubs. Er is een examen aan verbonden.

De cursus bestaat ditmaal uit vijf dagdelen, deels online en deels in de praktijk. 

In de cursus leer je een goede regelinstructie te geven aan (beginnende) golfers en het begeleiden van golfwedstrijden op de club. Verschillende golfregels worden besproken en in de praktijk (op de baan) gedemonstreerd. Daarnaast weet je na de cursus hoe je het Regelboek en het boek The Official Guide to the Rules of Golf moet gebruiken en beheers je het inrichten van jouw golfbaan aan de hand van plaatselijke regels en baanmarkeringen.

Wanneer en waar?

  • Online op 12 juni, 19 juni en 26 juni 2021 (alle dagen van 9.00 tot 12.30 uur).
  • De praktijkdagen worden naar verwachting gehouden op 3 en 10 juli 2021, van 10.00 tot 12.30 uur. Dit hangt af van de coronamaatregelen die in juni 2021 gelden. Over het praktijkdeel, de data en locaties volgt later meer informatie.
  • Examen op 17 juli 2021.

Kosten?

De kosten zullen ongeveer 75 euro bedragen. Hierover volgt later meer informatie. 

Vragen?

Vragen over deze cursus? Stuur een mail aan Janke van der Werf.

Cursussen, online trainingen en webinars

Een overzicht van alle toekomstige live webinars en (online) cursussen op het gebied van regels, handicapping, baaninrichting, course rating en wedstrijdorganisatie vind je op ngf.nl/kalender.

Cursus Regelcommissaris 2

In het najaar van 2021 wordt de cursus Regelcommissaris 2 gegeven. Wie hiervoor in aanmerking komt, krijgt per mail een uitnodiging.