Terug naar Jeugd- en familiegolf

NGF Familietoernooi

Traditiegetrouw worden elk jaar op veel golfbanen de voorrondes gespeeld van het NGF Familietoernooi. In oktober is er een nationale finale met als deelnemers de beste koppels in de voorrondes op clubs. Bij het NGF Familietoernooi is het mooie spelletje golf het fundament van deze competitie tussen familiekoppels. Extra familieactiviteiten dragen bij aan een gezellige dag voor de hele familie.

De finale van het NGF Familietoernooi wordt gespeeld op 11 oktober 2020.

De landelijke finale van het toernooi wordt door de NGF gecoördineerd. De clubs organiseren zelf de voorrondes. De wedstrijdcommissies van de deelnemende clubs ontvangen op tijd de posters en flyers om het toernooi aan te kondigen evenals de prijzen voor alle deelnemers. Verder verwerkt de NGF alle scores om de finalisten te kunnen bepalen. Daarom horen wij graag wanneer het toernooi plaatsvindt. 

Geef direct de toernooidatum aan ons door

De opbrengsten van het Familietoernooi kwamen in 2016 t/m 2019 ten goede van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

In Nederland groeit circa een op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie van de sportclub. Ook in de golfsport zijn er kinderen die dankzij het fonds kunnen golfen en dat worden er dankzij de opbrengst van het NGF Familietoernooi meer. Via het programma GOLF RAAK! komen kinderen voor het eerst en herhaald in contact met de golfsport en indien noodzakelijk kan men bij het fonds aankloppen voor een bijdrage zodat een drempel wordt weggenomen om lid te worden van een golfclub. 

Opbrengst Jeugdfonds Sport & Cultuur
Bron: NGF

Win jeugd golfsetjes voor op de club 

De landelijke finale van het NGF Familietoernooi wordt elk jaar gespeeld in oktober. De kosten om als familiekoppel deel te nemen zijn 20 euro per team/koppel. Dit bedrag komt als eerste bijdrage aan het goede doel achter de clubnaam te staan. Extra familieactiviteiten, die geld voor het goede doel opleveren, worden ook toegevoegd aan de totaalbijdrage. 

De hoofdsponsor van het Nederlandse golf - ING Private Banking - en de NGF willen de golfclubs stimuleren zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarom zijn er mooie jeugdgolfsetjes ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld inzamelen. 

Hoe kan ik het beste een familiedag organiseren?

Welke regels hanteren wij?