Terug naar Jeugd- en familiegolf

NGF Familietoernooi

Het bijzondere jaar 2020 heeft laten zien hoe leuk en waardevol golfen met de familie is. Iets wat de NGF met het jaarlijkse familiegolftoernooi al jaren over het voetlicht brengt. Traditiegetrouw worden elk jaar op veel golfbanen de voorrondes gespeeld van dit unieke toernooi en vindt de nationale finale in oktober plaats.

In 2020 gooide corona roet in het eten van deze finale en werd besloten tot een online 'Finale Loting'. In 2021 zullen we echter het oude format in ere herstellen: het toernooi kan tot 4 oktober gespeeld worden en de finale staat gepland op 10 oktober op de Nunspeetse.

Aanmelden voor clubs

Wij nodigen jullie hierbij uit om in 2021 mee te doen met het Familietoernooi. Een mooie kans om leden maar ook niet-leden in de leeftijd van 8 tot 88 (en ouder!) een unieke golfdag te bezorgen. Ook ING Private Banking is het daar helemaal mee eens. Als trotse hoofdsponsor van het Nederlandse golf, gaat ook zij het Familietoernooi dit jaar weer ondersteunen.

Je kunt de datum van jullie eigen NGF Familietoernooi eenvoudig aan ons doorgeven. Geef de toernooidatum aan ons door!

Wij vragen jullie om jullie leden aan te moedigen hun kinderen, broertjes, zusjes, nichtjes, neefjes en grootouders op te trommelen om deel te nemen aan deze superleuke dag. Wij ondersteunen jullie daar graag bij met leuke ideeën en ‘best practices’.

Goede doel

Wat het NGF Familietoernooi extra bijzonder maakt, is dat we niet alleen met familieleden een leuke dag beleven, maar tegelijkertijd geld inzamelen voor het goede doel. Het gezamenlijk goede doel van het NGF Familietoernooi is voor het vierde jaar op rij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Deze stichting creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar. ING Private Banking en de NGF willen de golfclubs stimuleren zo veel mogelijk (inschrijf)geld op te halen. Het gezamenlijke inschrijfgeld wordt namens alle deelnemers en deelnemende clubs overgemaakt naar Jeugdfonds Sport & Cultuur. Daarom worden er mooie prijzen ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld weten in te zamelen. Prijzen waarmee specifiek het Jeugdgolf nog leuker en makkelijker kan worden gemaakt. Meer informatie hierover volgt.

Spelvorm

We hanteren een vaste spelvorm voor zowel de familietoernooien op de clubs zelf als tijdens de finale op de Nunspeetse. We spelen Greensome Stableford in drie handicapcategorieën, zodat we een duidelijke ranking kunnen maken voor de finale.

Nationale finale

De finale van het NGF familietoernooi vindt (onder voorbehoud) op 10 oktober plaats op de Nunspeetse. De winnaars van elke categorie maken kans om uitgenodigd te worden voor de finaledag. Uit alle categoriewinnaars wordt een selectie gemaakt van teams die door mogen naar deze finale. De criteria hiervoor worden nog bepaald en met de deelnemende clubs gecommuniceerd.

Inschrijven

Clubs organiseren zelf de inschrijving voor hun leden. De kosten om deel te nemen bedragen € 20 per koppel.  Dit is een vast bedrag dat geldt voor elke inschrijving op alle deelnemende clubs. Extra familie-activiteiten die geld voor het goede doel opleveren, worden ook toegevoegd aan de totale bijdrage per club. Dus hoe meer deelnemers en activiteiten, hoe meer kans op de golfsetjes en Jeugdgolf materialen! Clubs schrijven hun toernooi in bij de NGF via de link in dit artikel en ontvangen dan meteen bevestiging van inschrijving.

Promotiemateriaal

Om jullie te helpen jullie eigen Familietoernooi te promoten, ontvangen jullie van ons het volgende promotiemateriaal:

  • prijzen voor de winnaars van het NGF Familietoernooi op jullie club;
  • posters om op de club het toernooi aan te kondigen;
  • een digitale banner voor op de website of in de nieuwsbrief;
  • een informatiepakket over het Jeugdfonds Sport & Cultuur;
  • het stappenplan 'aan de slag met het Familietoernooi';
  • diverse giveaways zoals ballen, tees en een marker.

Wij nemen jullie toernooi mee op de NGF kalender en promoten deze via onze website en communicatiekanalen. Geef de datum van jullie NGF Familietoernooi dus zo snel mogelijk aan ons door via deze link!

Voor hulp bij aanmelding of andere vragen, neem dan contact op met Evelien Heyster. Haar contactgegevens vind je naast deze mail.