Terug naar Jeugd en familie

NGF Familietoernooi

8 januari 2018

Traditiegetrouw worden ieder jaar op vele golfbanen de voorrondes gespeeld in het NGF Familietoernooi. In oktober vindt de finale plaats waarvoor de beste koppels worden geplaatst die de voorrondes bij hun club hebben gewonnen. Uiteraard zal het mooie spelletje golf het fundament vormen van deze competitie, extra familieactiviteiten zullen bijdragen aan een gezellige dag voor de hele familie.

Is jullie toernooidatum al bekend?

De landelijke finale van het toernooi wordt door de NGF gecoördineerd. De wedstrijdcommissies van de deelnemende clubs ontvangen op tijd de posters en flyers om het toernooi aan te kondigen evenals de prijzen voor alle deelnemers. Verder verwerkt de NGF alle scores om de finalisten te kunnen bepalen. Daarom horen wij graag wanneer het toernooi plaatsvindt. 

Geef direct de toernooidatum aan ons door

De opbrengsten van het Familietoernooi komen ten goede van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

In Nederland groeit circa een op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie van de sportclub. Ook in de golfsport zijn er kinderen die dankzij het fonds kunnen golfen en dat worden er dankzij de opbrengst van het Familietoernooi meer. Via het programma GOLF RAAK! komen kinderen voor het eerst en herhaald in contact met de golfsport en indien noodzakelijk kan men bij het fonds aankloppen voor een bijdrage zodat een drempel wordt weggenomen om lid te worden van een golfclub. 

Doet jullie vereniging al mee aan het NGF Familietoernooi?
Bron: Youtube NGF

Win jeugd golfsetjes voor op de club 

De landelijke finale wordt gespeeld in oktober. De kosten om als familiekoppel deel te nemen zijn 20 euro per team/koppel. Dit bedrag komt als eerste bijdrage aan het goede doel achter de clubnaam te staan. Extra familieactiviteiten, die geld voor het goede doel opleveren, worden ook toegevoegd aan de totaalbijdrage.  

De hoofdsponsor van het Nederlandse golf - ING Private Banking - en de NGF willen de golfclubs stimuleren zo veel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarom zijn er mooie jeugdgolfsetjes ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld inzamelen. 

Hoe kan ik het beste een familiedag organiseren?

Welke regels hanteren wij?

Staat jouw club er al tussen? Aanmelden kan nog via bovenstaande oranje link.