Terug naar Jeugd- en familiegolf

NGF Familietoernooi

Traditiegetrouw worden elk jaar op veel golfbanen de voorrondes gespeeld van het NGF Familietoernooi. In oktober is er een nationale finale met als deelnemers de beste koppels in de voorrondes op clubs. Bij het NGF Familietoernooi is het mooie spelletje golf het fundament van deze competitie tussen familiekoppels. Extra familieactiviteiten dragen bij aan een gezellige dag voor de hele familie.

De editie 2020 van het NGF Familietoernooi

Als gevolg van de coroncarisis gaat het Familietoernooi in de normale opzet (vanaf april voorronden op verschillende clubs in Nederland) niet door. Er wordt nagedacht over een alternatief plan voor het najaar. Zodra hier meer over bekend is, laten we het weten.

Hieronder is informatie te vinden over de normale gang van zaken bij het NGF Familietoernooi.

Hoe werkt het?

Het Familietoernooi bestaat elk jaar uit clubtoernooien (voorrondes) en een nationale finale. De landelijke finale van het toernooi wordt altijd in oktober gespeeld en door de NGF gecoördineerd. De clubs organiseren de voorrondes. De wedstrijdcommissies van de deelnemende clubs ontvangen elk jaar posters en flyers om het toernooi aan te kondigen. Ook ontvangen de clubs prijzen voor alle deelnemers. De NGF verwerkt alle scores in de clubtoernooien zodat de finalisten bepaald kunnen worden.

De opbrengsten van het Familietoernooi kwamen in 2016 t/m 2019 ten goede van het Jeugdfonds Sport & Cultuur

In Nederland groeit circa een op de acht kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een bestaansminimum. Voor die kinderen betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie van de sportclub. Ook in de golfsport zijn er kinderen die dankzij het fonds kunnen golfen en dat worden er dankzij de opbrengst van het NGF Familietoernooi meer. Via het programma GOLF RAAK! komen kinderen voor het eerst en herhaald in contact met de golfsport en indien noodzakelijk kan men bij het fonds aankloppen voor een bijdrage zodat een drempel wordt weggenomen om lid te worden van een golfclub. 

Behalve de leukste familiedag op jouw golfclub draagt deelname aan het NGF Familietoernooi bij aan het gezamenlijke goede doel. Alle clubs die deelnemen ontvangen:

  • Prijzen voor de winnaars van het Familietoernooi op jouw club
  • Posters om op de club het toernooi aan te kondigen onder de leden
  • Landelijke promotie richting golfers
  • Een informatiepakket over het Jeugdsfonds Sport & Cultuur
  • Het stappenplan aan de slag met het Familietoernooi
  • Diverse giveaways zoals ballen, tees en een marker voor de deelnemers

Win jeugd golfsetjes voor op de club 

De landelijke finale van het NGF Familietoernooi wordt elk jaar gespeeld in oktober. De kosten om als familiekoppel deel te nemen zijn 20 euro per team/koppel. Dit bedrag komt als eerste bijdrage aan het goede doel achter de clubnaam te staan. Extra familieactiviteiten, die geld voor het goede doel opleveren, worden ook toegevoegd aan de totaalbijdrage. 

De hoofdsponsor van het Nederlandse golf - ING Private Banking - en de NGF willen de golfclubs stimuleren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Daarom zijn er mooie jeugdgolfsetjes ter beschikking gesteld voor de drie clubs die het meeste geld inzamelen. 

Hoe kan ik het beste een familiedag organiseren?

Welke regels hanteren wij?