Terug naar Jeugd en familie

GOLF RAAK!

Het enthousiasmeren van duizenden kinderen op de grote evenementen gerelateerd aan sport en het basisonderwijs zal er uiteindelijk toe gaan leiden dat er in heel Nederland potentiële golfertjes in contact worden gebracht met de sport. Hieronder de drie stappen die een kind doorloopt binnen het programma GOLF RAAK! en hoe de baan of club op kunt inspelen.

Het RAAK!-golfavontuur van een kind

  1. De interesse voor de sport wordt gewekt op een groot basisschool- of sportevenement. Kinderen of hun ouders registreren direct het e-mailadres en/of krijgen een leuke goodie mee naar huis met www.golfraak.nl erop vermeld. 
  2. Hij of zij wordt ’golfvriendje van RAAK!', ontvangt na aanvraag een eigen RAAK!-golfpas en wordt binnen de community - via de nieuwsbrieven en social media - gewezen op een clinic of open dag in de omgeving.
  3. Met de RAAK!-golfpas kunnen de kids op avontuur door Nederland en zijn er leuke prijzen te winnen. Clubs en banen bedenken een aanbod voor hen om de volgende stap in golf te kunnen zetten.

Wil je zelf aan de slag met GOLF RAAK!?

Organiseer een RAAK!-golfdag

Een vriendjes- en vriendinnetjesdag, open jeugddag of een groot sportfestijn in het stadspark van de gemeente. Het zijn uitgelezen momenten om potentiële jeugdleden te bereiken. Clubs kunnen bijvoorbeeld een aantal van de spellen uit het opblaasbare golfpark huren. GOLFTEAM RAAK! staat graag voor jullie klaar om mee te denken met het organiseren van een activiteit.


Bron: NGF

Wat is jullie aanbod?

Als een kind direct is geraakt door de sport, zal het wellicht morgen nog op de stoep staan. Met een RAAK!-golfpas krijgen kinderen in ieder geval gratis toegang tot de driving range bij de deelnemende banen. Daarnaast is het wenselijk om de kinderen met een RAAK!-golfpas mee te laten doen met een groepsles, eens per maand met de greenkeeper mee te laten klussen of gedurende 4 weken kennismakingslessen te laten volgen. Een flesje Fristi en een pannenkoek gaan er altijd wel in. Sommige kinderen binnen het programma kunnen al wel golfen, maar de meesten zijn nieuw binnen de sport.