Terug naar Sportief beleid

Het 9-stappenplan

5 juli 2017

Een van de basiselementen van een goed sportief beleid is het hanteren van een goede opleidingsmethodiek. Met het 9-stappenplan heeft de NGF, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG een methodiek ontwikkeld die golfers in de gelegenheid stelt om zichzelf te ontwikkelen in hun golfspel. De 9 stappen zijn gebaseerd op -en gekoppeld aan de handicap van de golfer.

Iedere golfer heeft zijn of haar eigen ambitie en het 9-stappenplan houdt daar rekening mee door hem of haar uit te blijven dagen op ieder niveau.
Nieuwe golfers zijn bijvoorbeeld gericht op het zichzelf thuis maken in de wereld van golf en het plezier te krijgen in het golfspel. Zij ervaren dit uitgebreid als ze in stap 1, 2 of 3 zitten. Golfers met meer ambitie kunnen zich doorontwikkelen aan de hand van de stappen 4 tot en met 9, waarbij de handicap een uitdagende meetlat is om de voortgang van hun golfspel te ervaren.


 Door golfers uit te blijven dagen om hun sportieve (golf)lat te verleggen ervaren ze succesbeleving en zullen ze meer plezier beleven aan het golfen. Dit zorgt er weer voor dat golfers frequenter de golfbaan bezoeken en langer aan de sport verbonden blijven.

De video-oefeningen uit het 9-stappenplan helpen golfers in hun ontwikkeling 

De golfprofessional

Een goede introductie en uitleg van het 9-stappenplan aan de golfer is belangrijk en daarom is de rol van de golfprofessional hierin essentieel. Er zijn om die reden een reeks 9-stappenplan boekjes ontwikkeld die voor een aantrekkelijke prijs te bestellen zijn door golfprofessionals, golfclubs, en -banen. Tevens zijn er een 3-tal gratis folders beschikbaar waarmee op een laagdrempelige manier golfers geënthousiasmeerd worden om gebruik te gaan maken van het 9-stappenplan.

Meer weten over het 9-stappenplan? Kijk op de website van De Golf Academie

Golfen (leren) doe je samen!