Terug naar Sportief beleid

Het 9-stappenplan

Een van de basiselementen van een goed sportief beleid is het hanteren van een goede opleidingsmethodiek. Met het 9-stappenplan heeft de NGF, in samenwerking met de PGA Holland en de NVG een methodiek ontwikkeld die golfers in de gelegenheid stelt om zichzelf te ontwikkelen in hun golfspel. De 9 stappen zijn gebaseerd op -en gekoppeld aan de handicap van de golfer.

Iedere golfer heeft zijn of haar eigen ambitie en het 9-stappenplan houdt daar rekening mee door hem of haar uit te blijven dagen op ieder niveau.
Nieuwe golfers zijn bijvoorbeeld gericht op het wegwijs maken in de wereld van golf en het plezier krijgen in het golfspel. Stap 1, 2 of 3 van het 9-stappenplan is hier volledig op ingericht. Golfers met meer ambitie kunnen zich doorontwikkelen aan de hand van de stappen 4 tot en met 9, waarbij hun handicap een uitdagende meetlat is om de voortgang van hun golfspel te ervaren.
Aangepast aan de stap waarin een golfer zit krijgt hij/zij vanuit het 9-stappenplan oefeningen en testjes.


Door golfers uit te blijven dagen om hun sportieve (golf)lat te verleggen ervaren ze succesbeleving en zullen ze meer plezier beleven aan het golfen. Dit zorgt er weer voor dat golfers frequenter de golfbaan bezoeken en langer aan de sport verbonden blijven.

De ruim 180 video-oefeningen uit het 9-stappenplan helpen golfers bij het beter worden 

Boekjes om te werken met het 9-stappenplan

Een goede introductie en uitleg van het 9-stappenplan aan de golfer is belangrijk en daarom is de rol van de golfprofessional hierin essentieel. Er is een reeks 9-stappenplan-boekjes ontwikkeld die voor een gereduceerde prijs te bestellen zijn door golfprofessionals, golfclubs, en -banen. Tevens zijn er een 3-tal gratis folders beschikbaar waarmee op een laagdrempelige manier golfers geënthousiasmeerd worden om gebruik te gaan maken van het 9-stappenplan.

De Golf Academie om online met het 9-stappenplan te werken

Voor de golfer die liever online met het 9-stappenplan werkt, is www.degolfacademie.nl ontwikkeld.

Aan de slag met het 9-stappenplan?

Wil je als golfclub of golfprofessional met het 9-stappenplan aan de slag, kom dan naar de workshop 'De Golf Academie en het 9-stappenplan'. Onderaan deze pagina vind je meer informatie.