Terug naar Algemene informatie over de NGF-pas

Het clublidmaatschap en de bijbehorende NGF-pas

Als golfer krijg je een NGF-pas zodra je lid bent geworden bij een van de ruim 270 golfclubs in Nederland. Alles wat je moet weten over de NGF-pas hebben we op rij voor je gezet.

Nog geen lid van een club?

Wanneer je net begint met golfen en je bent nog geen lid van een golfclub, maar je wit wel je handicapbewijs gaan halen, dan dien je een club te zoeken die jouw handicap kan registreren. Er zijn tegenwoordig meerdere vormen van lidmaatschap, waaronder: volwaardig lid worden bij een club (onbeperkt spelen) of je kunt kiezen voor een club die handicaps registreert, waarna je per golfronde een greenfee betaald. Een overzicht van alle golfclubs is te vinden via Waar Kan Ik Lid Worden op GOLF.NL?

Je kunt daar selecteren wat voor soort club je zoekt (lidmaatschapsvorm: volledig, beperkt, registratie) en in welke regio. Je krijgt een lijstje met clubs te zien waar je uit kunt kiezen. Wanneer je geïnteresseerd bent in een club kun je met hen contact opnemen. De contactgegevens staan op hun pagina op de website. Wanneer je lid of geregistreerd bent, kunt je jouw scorekaarten bij die club inleveren of digitaal laten verwerken, zodat zij jouw handicap kunnen administreren, verwerken en aanpassen indien dit nodig is. Je ontvangt vervolgens per jaar een NGF-pas met de naam van jouw club en jouw handicap.

Kaartje verloren, gestolen of niet-werkende magneetstrip

Clubleden dienen voor het aanvragen van een duplicaatkaartje contact op te nemen met de eigen club. Je ontvangt het duplicaatkaartje via de golfclub.

Magazine GOLF.NL

Alle clubleden en contribuanten van de Stichting Golfsport ontvangen twee maal per jaar het magazine GOLF.NL (één per adres). Indien je geen magazine GOLF.NL ontvangt, dien je contact op te nemen met jouw golfclub.

Verhuizing of aanpassen NAW-gegegevens

Clubleden geven mutaties aan de eigen vereniging door, waarna deze wijzigingen worden uitgewisseld met de NGF.

Beëindigen lidmaatschap

Als een speler het lidmaatschap van een golfclub (of zijn handicapregistratie) beëindigt, dan kan de speler gedurende één jaar een door de club uitgegeven certificaat van zijn laatste EGA Handicap verkrijgen. Als hij binnen dat jaar geen nieuwe handicapautoriteit krijgt (of zich laat registreren bij een club), dan moet hij opnieuw scores inleveren voor het verkrijgen van een EGA Handicap. Is een speler in het bezit van een handicap en is deze langer dan vijf jaar verlopen, dan dient hij één Qualifying kaart (van 18 punten of meer bij een ronde van 9 holes, of 36 punten of meer bij een ronde van 18 holes) in te leveren voor het verkrijgen van een handicap.

Je kunt op GOLF.NL een nieuwe club vinden via Waar Kan Ik Lid Worden? De club waar je lid bent en welke jouw homecourse is (in het geval van meerdere lidmaatschappen), registreert jouw handicap. Je kunt jouw gespeelde scorekaarten dan ook bij jouw club inleveren of gebruik maken van de app GOLF.NL.