Waarom golf? Informatie voor beginners

Golf is elke dag anders. Elke baan heeft zijn eigen uitdagingen en speelervaring. Dat maakt golf uniek: de holes zijn afwisselend, het weer varieert en de bal ligt nooit hetzelfde. Kortom, golf is een uitdaging voor iedereen.
Golf. Samen vrijuit spelen.
Bron: NGF

Golf is ook flexibel. Je kunt zelf bepalen met wie en hoeveel holes je speelt. Bij negen holes ben je niet langer dan twee uur in de baan, bij achttien holes zo’n vier uur. Juist deze keuze geeft de golfer veel vrijheid en maakt de sport toegankelijk voor iedereen!

Golf is voor iedereen!

Dagelijks zorgen professionals, medewerkers en vrijwilligers ervoor dat golf voor jong en oud uitdagend is. Golfclubs bieden bijvoorbeeld aantrekkelijke jeugdprogramma’s die meer en meer uitgaan van golf als teamsport. Op een speelse manier leert de jonge jeugd de basisbeginselen. Golf is een sport die tot op zeer hoge leeftijd beoefend kan worden. Vele tienduizenden mensen van 55 jaar en ouder blijven dagelijks in beweging door oefenballen te slaan of een rondje te spelen. Er zijn in Nederland zelfs tientallen golfers die ouder zijn dan 90 jaar en die nog dagelijks een ronde golfen. Met fysieke beperkingen is golf ook mogelijk; een aantal golfprofessionals heeft zich gespecialiseerd in het geven van les aan deze doelgroep.

Samen golfen

Golf is een leuke sport die nóg leuker wordt als je het met de hele familie kunt spelen. Golfen met je man of vrouw, kinderen of kleinkinderen, broer of zus. Golf is ideaal te beoefenen met spelers van verschillende niveaus en verschillende leeftijden. Met elkaar zorgen wij ervoor dat iedereen, elke dag, kan golfen. Golf. Samen vrijuit spelen!

Beginnen met golf

Speel je nog niet golf maar heb je interesse? Op GOLF.NL vind je informatie over hoe je kunt beginnen met golf.