Terug naar Onze historie

Het Golfmuseum vernieuwd

27 april 2022

Na een aantal aanpassingen is het Nederlands Golfmuseum in april 2022 heropend.

Het Nederlands Golfmuseum heeft als doel het ontstaan en de ontwikkeling van de golfsport in de Lage Landen onder de aandacht van een breed publiek te brengen. Het museum bestaat sinds 22 april 2017 en is in 2022 vernieuwd.

Bij de heropening op zaterdag 23 april 2022 werd een groep genodigden en persafgevaardigden welkom geheten door de voorzitter van de Stichting Nederlands Golfmuseum, John Ott. Eregast was Ernst van den Doel, de voorzitter van de Commissie Erfgoed van de NGF. In een korte toespraak sprak hij zijn waardering uit voor het het museum.

John Ott leidde gaf het publiek een rondleiding door het vernieuwde museum dat bestaat uit verschillende kamers. Aan de hand van een tijdslijn worden bezoekers langs allerlei historische voorwerpen door het museum geleid. De tijdslijn begint in 1261.

Nieuw in het museum zijn bijzondere vondsten uit een vrachtschip dat in de 16de eeuw in de Zuiderzee is gezonken en dat bekendstaat als het Biddinghuizer colfschip. De objecten, in bruikleen gegeven door Erfgoedpark Batavia in Lelystad, bestaan uit een colfslof met steel, een afgebroken deel van de steel en de twee helften van een doorgezaagde loden slof. Ze hebben een eigen plaats gekregen tussen de ‘Pieter van Afferden vitrine' en de ‘Van Limburg Stirum vitrine'.

Ook nieuw in het museum is een vitrine voor stok- en-balspelen. Daarnaast zijn er QR-codes op de vitrines geplaatst. Als bezoekers een code scannen op hun smartphone, krijgen ze toegang tot verhalen over de golfobjecten. Eerder al heeft het Nederlands Golfmuseum een audiotour ontwikkeld.

Het museum is gevestigd op Golfbaan Landgoed Bleijenbeek in Afferden (Limburg). Ga voor meer informatie naar de website van het Nederlands Golfmuseum: golfmuseum.nl.

Keer terug naar de hoofdpagina.