Onze historie

Op 11 februari 1914 tekenden vier golfclubs, te weten de Doornsche Golfclub (nu UGC De Pan), de Haagsche Golfclub, de Hilversumsche Golf Club en de Kennemer Golfclub, een verdrag. Onder de naam ‘Het Nederlandsche Golfcomité’ stichtten ze een federatie die de belangen van het golfspel in Nederland bevorderde en boven de verenigingen stond.

Nu ruim honderd jaar verder is deze federatie, onder de naam de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, een ‘jonge’ organisatie die tussen de verenigingen staat, met focus op de toekomst. Honderd jaar na de oprichting is de NGF een belangrijke speler in de Nederlandse sportwereld, met 276 golfclubs en 400.000 golfers. Het Nederlandsche Golfcomité werd in het leven geroepen om zaken als nationale kampioenschappen, landelijke competities en een handicapsysteem te regelen. Taken die nog steeds worden vervuld. Maar er is veel veranderd in de afgelopen honderd jaar.

 

De samenwerking moet leiden tot een beter golfklimaat in Nederland  
 

Beter golfklimaat 

De hedendaagse NGF blikt vooruit en staat open voor vernieuwingen. Zij is meer dan ooit volop in beweging. Samen met de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG), de Nederlandse Greenkeepers Associatie (NGA) en de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland) gaat ze aan de slag om golf voor beginnende en gevorderde spelers nog aantrekkelijker te maken. De samenwerking moet leiden tot een beter golfklimaat in Nederland.