Terug naar Over de NGF

Partners van de NGF

Als NGF zijn we dankbaar dat diverse partners de golfsport willen ondersteunen. Hun bijdrage helpt de golfsport om zich verder te ontwikkelen in al haar facetten.

Investeringen in breedtesport om golf nog toegankelijker te maken, maar ook investeringen in boegbeelden als Anne van Dam en Joost Luiten om topgolf op de kaart te zetten. Het belang van de bijdrage van onze partners aan het Nederlandse golf is groot en niet te onderschatten.

Benieuwd naar de mogelijkheden om partner van de NGF te worden? Bekijk hier de partnerproposities.

Scheybeeck

Het Nederlandse golf maakt de laatste jaren een positieve ontwikkeling door. Er wordt serieus ingezet op meer jonge mensen en meer vrouwen in de sport, wat onder meer blijkt uit de organisatie van grote internationale toernooien zoals het Big Green Egg Open (Ladies European Tour), de B-NL Challenge (Challenge Tour) en uiteraard de komst van de Solheim Cup naar Bernardus Golf in 2026. Om die reden is Scheybeeck, een investeringsmaatschappij, sinds 2023 een domeinpartner van de NGF.

Betrokken partner voor ondernemers met ambitie
Scheybeeck-logo

Scheybeeck investeert in vastgoed en in gezonde ondernemingen met een stevige positie, een ambitieus management en groeipotentie. Er wordt kennis en kapitaal ingezet om groeiplannen te realiseren en er wordt geïnvesteerd in Nederlandse familiebedrijven om de opvolging te waarborgen. Scheybeeck is onafhankelijk en gaat alleen langetermijnrelaties aan. De deelnemingen in hun portfolio passen bij het bedrijf en bij elkaar. Scheybeeck is vooral actief in verhuur, onderhoud en service, technische dienstverlening, veiligheid, transport en logistiek en bouw en ontwikkeling. - Website Scheybeeck 

Nederlandse Loterij

Zeven merken, één gedachte. Nederlandse Loterij is de naam achter zeven bekende kansspelen: Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto. "Onze missie is bijdragen aan een gelukkiger en gezonder Nederland." 

Nederlandse Loterij-logo
De Nederlandse Loterij is sinds 2022 domeinpartner van de NGF. "Samen laten wij heel veel mensen winnen en niet alleen met miljoenen aan prijzengeld. Jaarlijks investeren we ook miljoenen in de Nederlandse sport en 18 goede doelen op het gebied van gezondheid en beweging.Van jong tot oud, van olympisch tot paralympisch, en van revalidatie tot gehandicaptensport. Want kinderen krijgen bijvoorbeeld meer zelfvertrouwen door te sporten, ouderen maken meer contact en de maatschappij wordt sterker door gezonde en fitte mensen. We dragen onze opbrengst af aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, NOC*NSF en Stichting Aanwending Loterijgelden Nederland (ALN)."
Elke sportbond van groot tot klein kan al jaren rekenen op een structurele bijdrage van de Nederlandse Loterij

De 76 sportbonden die aangesloten zijn bij NOC*NSF, zoals de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie, krijgen uit de afdracht aan NOC*NSF een bijdrage. Zo kan elke sportbond van groot tot klein al jaren rekenen op een structurele bijdrage van de Nederlandse Loterij. Bijdragen die van groot belang zijn voor de top- en breedtesport. Ook kleine en commercieel minder aantrekkelijke sporten en sporters worden hiermee ondersteund. - Website Nederlandse Loterij

Odido

T-Mobile heet sinds september 2023 Odido: de nieuwe provider voor mobiel, glasvezel en tv. Odido wil dat iedereen kan meedoen met de digitale technologie van vandaag en morgen.

Odido
"We maken het makkelijker en zorgen dat het leuk blijft. Want met meer dan 6 miljoen klanten zijn we behoorlijk ervaren. We zijn hier om te laten zien hoe het ook kan. Odido zit samen met Ben en Simpel onder één dak. Zo ben je altijd verbonden op de manier die bij je past." Odido is er voor iedereen, dus ook voor de zakelijke markt, onder de naam Odido Business.

FootJoy

"FootJoy - net als Titleist onderdeel van holding company Acushnet - kent als sponsor van de golfsport een goede samenwerking met de NGF. Al bijna 150 jaar is onze naam al gekoppeld aan golfmateriaal, golfschoenen, golfhandschoenen en golfaccessoires die gewaardeerd worden voor hun comfort, functionaliteit en presentaties. Daarnaast biedt FootJoy sinds enkele jaren een brede collectie van golfkleding."

"Golfers van elk niveau en over de hele wereld kiezen graag voor onze producten. Zo is onze regenkleding momenteel de meest gedragen regenkleding wereldwijd. Daarnaast zijn we al bijna 60 jaar de meest gedragen schoen op de PGA Tour. De beste playing professionals in de wereld kiezen ervoor om FootJoy te dragen. Vanuit onze volledige en enige toewijding aan de golfsport zijn wij ook trots op de lange samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie om golf binnen Nederland naar een hoger niveau te brengen." - Website Footjoy

Monte Rei Golf & Country Club

De golfbaan van Monte Rei is GEO-gecertificeerd, een belangrijke internationale normering voor duurzaamheid binnen de golfsport. De Portugese golf- en countryclub ligt in de Oost-Algarve en bezit een signature golfbaan ontworpen door Jack Nicklaus, een van de beste golfers aller tijden. De par-72 championship golfbaan heeft een onderscheidende lay-out met acht par-4's, vijf par-3’s en vijf par-5’s. Monte Rei is het gehele jaar toegankelijk met onder meer volledig verzorgde villa's en een smaakvolle keuken van chefkok Albano Lourenço.

Monte Rei dient als uitvalbasis voor de wintertrainingen van de Oranje-selecties. Monte Rei als partner vormt een goede aanvulling op de topsportstrategie van de NGF. TeamNL traint intensief onder begeleiding van de NGF-coaches. Veel trainingen worden gedaan in Nederland, maar in de winter zijn er trainingsstages in Zuid-Europa, onder meer bij de Portugese Monte Rei Golf & Country Club. Mede door dit partnerschap wordt het mogelijk gemaakt om Oranje-trainingen te houden onder goede weersomstandigheden. - Website Monte Rei

MIcompany

MIcompany is sinds 2020 verbonden aan de NGF. Het bedrijf is gespecialiseerd in het bouwen van Artificial Intelligence (AI)-oplossingen. Ook helpt MIcompany mensen en organisaties met het bouwen van vaardigheden op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Dit doet MIcompany in haar eigen opleidingsschool MIacademy. Het team van MIcompany bestaat uit 80 datawetenschappers en -ingenieurs en ondersteunt bedrijven als Nike, Booking.com, Heineken, LeasePlan en Shufersal in meer dan 25 landen. 

Onderdeel van de samenwerking tussen MIcompany en de NGF is een bijdrage van MIcompany aan het grootschalige kwantitatieve onderzoek dat de NGF doet naar het baangebruik en de speelbehoeften onder golfers in Nederland. Op basis van een kwantitatief onderzoek onder 15.000+ golfers van meer dan 40 golfclubs en -banen ontwikkelt MIcompany lidmaatschapsmodellen voor de aan het onderzoek participerende golfclubs en -banen. Hiermee kan voorspeld worden of veranderingen in het lidmaatschapsmodel zal leiden tot groei van de golfsport in termen van instroom van nieuwe leden, breder gebruik en behoud van bestaande leden. - Website MIcompany

Jumbo Golf & Hockey

Bij Jumbo Golf & Hockey vind je alles op het gebied van golf en hockey. Het grootste assortiment tegen vaste lage prijzen, de beste service en altijd een eerlijk advies. Dat zijn de vier pijlers van de unieke Jumbo Golf & Hockey formule. Iedereen, van jong tot oud en van alle niveaus, is bij Jumbo aan het juiste adres. Met zeven Jumbo Golf-, vier Jumbo Hockey- en één Jumbo Golf & Hockey superstore is er altijd een winkel dichtbij. Maar natuurlijk shop je bij Jumbo ook eenvoudig online.

JumboSports Logo
"We zijn trots dat we onszelf vanaf nu dé retailpartner van de NGF mogen noemen. Door een intensieve en langdurige samenwerking met de NGF aan te gaan, willen we golfers meer spelplezier bezorgen. We willen de sportbeleving van golfers op ieder niveau vergroten. Dat begint bij advies over het juiste materiaal. Want dat draagt voor een belangrijk deel bij aan het plezier van de golfer. Deskundig en eerlijk advies vinden we dan ook ontzettend belangrijk en daar nemen we graag de tijd voor. Niet voor niets is het motto van Jumbo: Altijd het beste voor jou! Benieuwd? Loop eens binnen in één van de (super)stores." - Website Jumbo Sports

Pin High Golftravel

Pin High Golftravel is al sinds 1989 de golfreisspecialist van Nederland en is marktleider in Nederland en België. Daarnaast heeft Pin High een veelzijdig

en goed afgestemd aanbod met een efficiënt boekingsproces dat perfect aansluit op de individuele wensen van de golfer. Dit doet duizenden golfliefhebbers jaarlijks besluiten om met de grootste golftouroperator van Nederland op reis te gaan. Onbezorgd genieten tijdens je vakantie staat bij ons hoog in het vaandel. Pin High werkt al jaren samen met de Nederlandse Golf Federatie en steunt graag de Nederlandse golfsport. 
Website Pin High Golftravel

DPG Media

Bij de Welcome to the club-campagne van de NGF is DPG Media de perfecte partner om golf onder de aandacht te brengen bij een breed publiek.

DPG Media logo
DPG Media beschikt over meer dan 80 merken in Nederland, België en Denemarken met onder meer kranten zoals AD, de Volkskrant en regionale dagbladen, websites zoals nu.nl, magazines zoals Libelle en Flair en radiozenders zoals Qmusic. "Met meer dan 80 ijzersterke merken informeren, inspireren en entertainen we miljoenen huishoudens in Vlaanderen, Nederland en Denemarken. Wij geloven dat onafhankelijke, vertrouwde en met passie gemaakte media van eigen bodem het leven verrijken en bijdragen aan een sterke en verbonden samenleving."  Website DPG Media

Partnermogelijkheden bij de NGF

Benieuwd naar de mogelijkheden die de NGF heeft op het gebied van partnerships? Bekijk hier de partnerkit.