Terug naar Onze historie

De website golfgeschiedenis.nl

De website golfgeschiedenis.nl maakt historische afbeeldingen en documenten omtrent de geschiedenis van golf, kolf en colf toegankelijk voor het publiek.

De website golfgeschiedenis.nl is een initiatief van de Commissie Erfgoed van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Kolf Bond (KNKB). Deze website maakt historische afbeeldingen en documenten omtrent de geschiedenis van golf, kolf en colf in Nederland toegankelijk voor het publiek.

Blijvend in ontwikkeling

Op golfgeschiedenis.nl vind je onder meer wat voorheen ondergebracht was op de websites nga-earlygolf.nl en colf-kolf.nl: foto's, afbeeldingen van schilderijen, historische documenten, golftijdschriften, jubileumboeken van golfclubs en nog veel meer. De website wordt voortdurend aangevuld met nieuw materiaal. Golfgeschiedenis.nl is dus blijvend in ontwikkeling.

Draag bij aan golfgeschiedenis.nl

De geschiedenis van golf in Nederland is voor een groot deel de geschiedenis van de Nederlandse golfclubs en -banen. Daarom doen we een beroep op de historische commissies van alle Nederlandse golfclubs en -banen om een bijdrage te leveren aan golfgeschiedenis.nl. We nodigen alle verenigingen uit om golfhistorische documentatie met ons te delen. Wij plaatsen je documenten en beeldmateriaal op golfgeschiedenis.nl, waar ze ondergebracht worden in verschillende registers ('clubs/banen', 'personen', 'nationale wedstrijden', etc.). Als golfgeschiedenis.nl het centrale archief van alle Nederlandse golfclubs en -banen wordt, is de website waarlijk het archief van golf, colf en kolf in Nederland.

Welke hulp vragen wij en welke hulp bieden we?

  • Ontbreken er historische publicaties en video's over jouw club op golfgeschiedenis.nl? Stuur ze op en wij zorgen voor publicatie.
  • Ontbreken er historische foto's van je baan op golfgeschiedenis.nl? Stuur ze op en wij zorgen voor publicatie.
  • Heeft je club al een geordend archief? Wij publiceren graag een archiefinventaris van je club.
  • Heeft je club nog geen historisch archief? Wij kunnen ondersteuning bieden bij het maken van een goed archief..
  • Wil je de historische documenten en foto's van je club (digitaliseren en) ontsluiten op golfgeschiedenis.nl? Wij helpen je graag!
  • Heeft je club al archiefstukken zoals notulen, het clubblad, foto’s en dergelijke gedigitaliseerd? Wij helpen je hier graag bij en we bieden ook graag een plek voor je digitale archiefstukken op golfgeschiedenis.nl.
  • Heeft je club nog nooit een jubileumboek of -film gepubliceerd? We helpen je graag bij het maken hiervan.
  • Heb je aanvullingen op de informatie die op golfgeschiedenis.nl wordt aangeboden? We horen het graag.

Kortom: wij helpen je graag bij het vastleggen van je club- en baangeschiedenis en golfgeschiedenis.nl kan de digitale omgeving vormen waar je gehele clubarchief te raadplegen is. Stuur een mail aan info@golfgeschiedenis.nl en wij nemen contact op. Vanzelfsprekend gaan we serieus om met bronvermeldingen en vermeldingen van beeldrecht bij foto’s en beeldmateriaal.

Bezoek golfgeschiedenis.nl

Bezoek de website golfgeschiedenis.nl. Gebruik de zoekbalk, het menu of doe boeiende ontdekkingen door willekeurig door de website te bladeren.

Promoot de website

We stellen het zeer op prijs als je vereniging golfgeschiedenis.nl onder de aandacht brengt op de clubwebsite, in het clubblad of in een nieuwsbrief. Daarmee wordt de belangstelling voor golfhistorie onder golfers gestimuleerd.

Keer terug naar de hoofdpagina.