Terug naar Publicaties en artikelen

100-jarig jubileum PGA Holland

4 april 2024

PGA Holland viert in 2024 het 100-jarige bestaan. Ter gelegenheid van het lustrum zal er een jubileumboek over de organisatie verschijnen.

PGA Holland behartigt de belangen van playing en teaching professionals in Nederland en verzorgt de opleiding van golfleraren. De organisatie zal het lustrum in 2024 op verschillende momenten vieren. Om een link met het verleden te maken zullen deelnemers aan pro-ams van PGA Holland-wedstrijden één hole spelen met hickory clubs uit 1924, het oprichtingsjaar.

Tijdens de alv is het jubileumlogo gepresenteerd. Dit logo wordt gebruikt bij de feestelijke evenementen in 2024. Het prijkt ook op een speciale Footjoy-kledinglijn voor leden van PGA Holland.

Logo PGA Holland 100 jaar

In de afgelopen jaren is hard gewerkt aan een jubileumboek over de Nederlandse PGA. De auteur van dit boek is professional Iain Forrester. Hij is lid van PGA Holland en van de NGF Commissie Erfgoed. Het jubileumboek beschrijft de geschiedenis van professioneel golf in Nederland en wordt gepresenteerd op 10 mei 2024 tijdens het Lauswolt Open. Het boek telt 300 pagina's en is in het Nederlands en Engels geschreven. 

De PGA Holland heeft in totaal maar negen voorzitters gehad en zeven van hen zijn nog in leven. Zes van hen zullen aanwezig zijn bij het jubileumdiner in Lauswolt.

logo Nederlandse Professional Golfers Associatie NPGA

PGA Holland is de oudste niet-Engelstalige PGA van de wereld. Alleen de PGA's in Engeland, Canada, de VS, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland gingen de PGA in Nederland voor. Bij de oprichting in 1924 telde PGA Holland zeven leden. De officiële naam was toen de 'Nederlandse Professional Golfers Associatie'. De naam NPGA is in 1999 veranderd in PGA Holland. In 1949 telde de associatie 75 leden en 25 jaar later waren dat er 375. Op dit moment telt PGA Holland meer dan 600 leden.

Meer informatie: pgaholland.nl en Facebook.com/PGAHolland.

boekcover PGA Holland 100 jaar

Keer terug naar de pagina Onze historie - publicaties en artikelen.