Terug naar Publicaties en artikelen

PGA Holland bereid zich voor op jubileumjaar 2024

13 oktober 2023

PGA Holland viert in 2024 het 100-jarige bestaan. Ter gelegenheid van het lustrum zal er een jubileumboek over de organisatie verschijnen.

PGA Holland zal het lustrum in 2024 op verschillende momenten vieren. Ook zal er een jubileumboek over de organisatie verschijnen. De auteur van dit boek is professional Iain Forrester. Hij is lid van PGA Holland en van de NGF Commissie Erfgoed.

logo Nederlandse Professional Golfers Associatie NPGA

PGA Holland behartigt de belangen van playing en teaching professionals in Nederland en verzorgt de opleiding van golfleraren. De organisatie is opgericht in 1924 en daarmee de oudste niet-Engelstalige PGA. Alleen de PGA's in Engeland, Canada, de VS, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland gingen de PGA Holland voor.

Bij de oprichting in 1924 telde PGA Holland zeven leden. De officiële naam was toen de 'Nederlandse Professional Golfers Associatie'. De naam NPGA is in 1999 veranderd in PGA Holland. In 1949 telde de associatie 75 en 25 jaar later waren er 375 leden. Op dit moment telt PGA Holland meer dan 600 leden.

logo PGA Holland

Informatie over het jubileumjaar zal verschijnen op de website pgaholland.nl en Facebook.com/PGAHolland.

Keer terug naar de pagina Onze historie - publicaties en artikelen.