Terug naar Kalender

Webinar: Financieel gezond de crisis door

Door de Coronacrisis zoekt iedere sportaanbieder naar manieren om haar leden betrokken te houden, hoe goed te communiceren binnen de club en wat de financiƫle gevolgen van deze crisis zijn. Vanuit DeWeerelt van Sport (de thuisbasis van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond, Nederlandse Volleybal Bond, het Watersportverbond, de Nederlandse Ski Vereniging en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie) helpen we hier graag bij en brengen we je op de hoogte met een drietal webinars dat aangeboden en gefaciliteerd wordt door NOC*NSF.

Over de financiële gevolgen van de corona-uitbraak

In dit webinar, onder leiding van gastspreker Peter van Baak (eigenaar SponsorVisie en medeoprichter van AdsToSport), bespreken we hoe je kunt omgaan met de financiële gevolgen van de corona-uitbraak voor jouw club. Van welke regelingen kan je gebruikmaken en welke kansen zijn er om het financiële gat te dichten? Tijdens de webinar:

  • leer je hoe je kunt omgaan met het tijdelijk wegvallen van inkomstenbronnen;
  • geven we inzicht in manieren om uitgaven te beperken en mogelijk toch ook al nieuwe inkomsten te genereren voor jouw club;
  • krijg je informatie over de algemene regelingen die geldig en toepasbaar zijn voor de sportbranche;
  • bespreken we de nieuwe maatregelen van de Rabobank die voor clubs van toepassing zijn;
  • zoeken we samen naar een nieuw evenwicht in financiën voor jouw club.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via de aanmeldbutton. Het is mogelijk en wordt aanbevolen om met drie personen van één vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen. Na aanmelding krijg je een link toegestuurd, inclusief uitleg, waarmee je toegang krijgt tot de webinar. Om de webinar succesvol te laten verlopen en om jouw vereniging zo goed mogelijk advies te kunnen geven, is een goedwerkende internetverbinding noodzakelijk en een laptop/tablet met goede camera en microfoon wenselijk.

Dit is de derde webinar in deze serie van drie die wordt aangeboden door NOC*NSF. De andere twee zijn:

  • Webinar 1: Dinsdag 19 mei 20.00 - 21.30 uur: Ledenbinding, nu we elkaar op de club niet kunnen ontmoeten - door Danny Meuken
  • Webinar 2: Dinsdag 26 mei 20.00 - 21.30 uur: Communiceren, juist nu! Maar hoe? - door Martin van Berkel