Terug naar Kalender

Regelcommissaris 1 (AFGELAST)

De NGF-bijeenkomsten waarbij mensen fysiek bijeenkomen worden tot 1 juli 2020 afgelast. Hierdoor zal ook deze cursus op 5 en 6 juni niet plaats kunnen vinden.

Graag wijzen we op een webinar over de golfregels dat op 5 juni om 16 uur wordt gehouden, inclusief de "corona-golfregels" die het mogelijk maken om op een veilige manier qualifying condities aan te bieden. Kijk in de kalender bij 5 juni.

Raadpleeg ook ons overzicht van alle afgelaste NGF-activiteiten. Op ngf.nl/corona vind je meer informatie over het coronavirus en de gevolgen voor de golfsport. Bekijk ook onze FAQ.

Regelcommissaris 1

De cursus Regelcommissaris 1 is een tweedaagse cursus voor leden van de Regel- en Wedstrijdcommissies van golfclubs. De cursus heeft als doel de kennis van de nieuwe golfregels te vergroten, waardoor golf leuker en toegankelijker wordt. In de cursus leer je een goede regelinstructie te geven aan (beginnende) golfers en kun je golfwedstrijden op de club beter begeleiden. 

Alle nieuwe golfregels worden besproken en in de praktijk (op de baan) gedemonstreerd. Daarnaast weet je na de cursus hoe je het Regelboek en het boek The Official Guide to the Rules of Golf moet gebruiken en beheers je het inrichten van jouw golfbaan aan de hand van plaatselijke regels en baanmarkeringen.

De cursus biedt ruimte voor ongeveer 40 deelnemers.

Tweedaagse cursus met examen

De cursus Regelcommissaris 1 bestaat uit twee dagen en een examendag. Bij inschrijving meld je je aan voor alle drie de dagen.

  • 5 juni - 9.30 tot 19.00 uur
  • 6 juni - 09.00 tot 17.00 uur

De cursus wordt afgerond met een examen op 27 juni 2020 in het NGF-kantoor in Utrecht (De Weerelt van Sport) van 09.30 tot 13.00 uur.