Terug naar Kalender

Cursus Regelcommissaris 1

Op 20 en 21 mei 2022 wordt een cursus Regelcommissaris 1 gehouden. Deze cursus wordt enkele weken later afgesloten met een examen.

Wat en voor wie?

Deze cursus is bedoeld voor (aankomende) leden van regel- en handicapcommissies en wedstrijdcommissies. De cursus heeft als doel je kennis van de golfregels te vergroten. In de cursus leer je hoe je goede regelinstructie geeft aan (beginnende) golfers en hoe je golfwedstrijden op de club begeleidt. Daarnaast weet je na de cursus hoe je het Regelboek en het boek The Official Guide to the Rules of Golf moet gebruiken en beheers je het inrichten van jouw golfbaan aan de hand van plaatselijke regels en baanmarkeringen.

De cursus Regelcommissaris 1 bestaat uit twee cursusdagen en een examendag. Van deelnemers wordt verwacht dat ze beide cursusdagen aanwezig zijn en het examen afleggen. Het examen wordt gehouden op zaterdag 11 juni 2022 in het NGF-kantoor in Utrecht (De Weerelt van Sport) van 10.00 tot 12.30 uur.

Deze cursus heeft een maximum aantal deelnemers.

Data en locatie

De cursus wordt gehouden op vrijdag 20 mei 2022 (van 9.30 tot 19.00 uur) en zaterdag 21 mei 2022 (van 9.00 tot 17.00 uur). Aanwezigheid op beide cursusdagen is verplicht. De locatie is Golfbaan Het Rijk van Nunspeet.

Kosten

De kosten bedragen € 170. Dat is inclusief drankjes, twee keer lunch en één keer diner (op vrijdag). Cursusdeelnemers die willen overnachten in de buurt van de cursuslocatie dienen dat zelf te regelen, een hotelovernachting zit niet bij de prijs inbegrepen.

Aanmelding

Aanmelden voor de cursus van 20 en 21 mei 2022 kan via deze link. Na invullen van het Google Formulier ontvang je een bevestigingsmail van Google. Dit bericht komt soms in je spambox terecht, dus als je het bericht niet meteen ziet, kijk dan bij 'spam' of 'ongewenste mail'. 

Cursussen Regelcommissaris 2

In het najaar van 2022 zal twee keer de cursus Regelcommissaris 2 (refereecursus) worden gegeven. Alle potentiële deelnemers zullen daarvoor een uitnodiging ontvangen. De stelregel is dat je aan de cursus Regelcommissaris 2 kunt meedoen als je minimaal 80% hebt gescoord in de cursus Regelcommissaris 1. Als er nog plaatsen over zijn, kunnen ook personen meedoen die lager dan 80 maar minimaal 75% hebben gescoord.

Meer cursussen

De cursus regelcommissaris 1 wordt ook op andere data gegeven. Ga voor het complete cursusaanbod naar de NGF-kalender.