Terug naar Kalender

Start cursus Handicapping

Een online cursus Handicapping verdeeld over twee dagdelen: vrijdagmiddag 10 november en vrijdagmiddag 17 november 2023.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor (aankomende) leden van handicap- en regelcommissies, wedstrijdcommissies en baancommissies.

Wat?

In de cursus zullen onder meer de wijzigingen in het Wereld Handicap Systeem per 1 januari 2024 worden besproken. Verder komen de volgende onderwerpen aan bod.

Een handicap is voor spelers belangrijk en daarom is het van belang dat je clubs (met name de handicapcommissie) goed op de hoogte is van de bepalingen van het Wereld Handicap Systeem (WHS) en de juiste handvatten heeft om handicaps van spelers aan te passen die door blessures, leeftijd, operaties of andere omstandigheden niet meer in staat zijn om hun handicap te spelen. Ook zijn er op clubs spelers die hun handicap kunstmatig hooghouden (zogenaamde duikboten) en vaak in de prijzen vallen. Verder zijn er spelers die erin slagen hun handicap kunstmatig laag te houden om in aanmerking te komen voor bepaalde wedstrijden, de NGF-competities of om te kunnen spelen op andere banen. Wij kunnen je hulpmiddelen aanreiken om hier wat aan te doen.

In de digitale cursus op 10 en 17 november (beide keren van 14.00 tot 17.00 uur) zullen we uitgebreid op bovengenoemde onderwerpen ingaan en de deelnemers eenvoudige handvatten aanreiken om de leden van je club aan een passende handicap te helpen. Ook gaan we uitgebreid in op qualifying condities en op welke wijze je in geval van renovatie of onderhoud van je baan toch qualifying condities kunt behouden.

In de cursus zal er ook aandacht zijn voor het begeleidingstraject van nieuwe leden van je vereniging: van Golfstart naar golfbaanpermissie naar een handicap. Voorts is er aandacht voor de samenwerking tussen verschillende commissies (handicap- en regel-, wedstrijdcommissie en baancommissie) bij onder andere qualifying condities, baanmarkeringen, baanonderhoud en wedstrijden.

Dit is een mooie kans om de leden van je commissies goed voorbereid aan de start van het seizoen te laten beginnen. Kortom: hier moet je bij zijn! Deze cursus is al eerder gegeven en werd zeer gewaardeerd door de deelnemers. Enkele reacties: "Ik vond de opzet goed en leerzaam, is best te doen zo digitaal", "Heel nuttig, veel geleerd", "Goede informatieve sessie", "Willen je commissies goed zijn voorbereid op het nieuwe seizoen, dan is deze cursus een must.”

Data en plaats

Digitaal (via Zoom) op vrijdag 10 november 2023 van 14.00 tot 17.00 uur en op vrijdag 17 november 2023 van 14.00 tot 17.00 uur. 

Aanmelden

Meld je aan per mail. Geef hierbij alsjeblieft je naam door en de functie op je club.

Voorbereiding

Op ngf.nl/whs vind je de Wegwijs in Handicapping en een lijst met antwoorden op veelgestelde vragen. In die FAQ worden onder meer deze onderwerpen behandeld:

Meer cursussen

Ga voor het complete cursusaanbod naar de NGF-kalender.