Terug naar Kalender

Het golfteam als eco-systeem

De nieuwe speler langer vasthouden: het golfteam als eco-systeem kan daarvoor zorgen.

Björn Kuipers hield op het Nationaal Golf Congres van 2020 een gloedvol en inspirerend verhaal over de kracht van het team: "winnen doen we samen".

De golfbranche heeft een grote kans: de nieuwe speler langer vasthouden. Hiervoor zoekt deze klant aandacht en verbinding. Het golfteam als eco-systeem kan daarvoor zorgen.

De NGF, PGA Holland en NVG gaan het land in met workshops waarmee u een start kan maken om uw golfteam klaar te hebben staan voor de nieuwe golfer in het komende seizoen. De verkorte versie op het Nationaal Golf Congres werd door de deelnemers beoordeeld met een 8,5!

Wat te verwachten?

De workshop wordt verzorgd door Alexander Renders (NGF) en Lodewijk Klootwijk (NVG).

Na de workshop heeft u een basis om uw eco-systeem op uw golfbaan/-club op te bouwen. Waarbij u weet aan welke voorwaarden uw team moet voldoen om als volwaardig eco-systeem te kunnen functioneren. En op welke manier u invulling kan geven aan die voorwaarden. We maken met elkaar een begin van een player journey voor de beginnende golfer met de juiste focus en de juiste rolverdeling. Het vasthouden van de beginnende golfer is nog steeds onze grootste kans. Ook laten wij voorbeelden zien van golfbanen/-clubs die door een goed eco-systeem met de juiste focus te hebben successen kunnen boeken.

Een goed functionerend eco-systeem wordt niet in één middag gebouwd. Wel kan deze middag een verandering van mindset teweegbrengen: winnen doe je samen. Dat is de basis om gezamenlijk op door te pakken. Zelf aan de slag: neem uw team mee. Van elke afdeling de verantwoordelijke persoon. We verwachten dat met name dat management/exploitatie, vereniging, golfschool een vertegenwoordiger sturen.

Wanneer en waar?

  • 12-02 Golfbaan Landgoed Bergvliet
  • 13-02 De Herkenbosche
  • 13-03 Golfbaan Bentwoud
  • 18-03 Golfclub Heelsum

Elke workshop begint om 12.30 uur met een lunch en duurt tot ongeveer 16.00.

Kosten en aanmelden

Kosten: 150 euro per team inclusief lunch. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@nvg-golf.nl. Graag bij aanmelding aangeven welke personen namens uw organisatie de workshop gaan bijwonen.