Terug naar Webinars & Online trainingen

Online workshop Behoud van nieuwe golfers

30 oktober 2020

Op 30 oktober 2020 heeft de NGF een online workshop gehouden over het behoud van nieuwe golfers.

Aexander Renders, Teammanager Sportparticipatie van de NGF, ging in deze online workshop in op het vraagstuk: Hoe behoud je nieuwe golfers voor je club of baan? In de bijeenkomst deelden twee uiterst succesvolle golfbanen hun werkwijze, werd een belangrijk NGF-onderzoek behandeld en kregen clubs en banen hulp bij een eerste aanzet tot een eigen ledenbehoud-programma. 

Wat is behandeld in de workshop? 

  • Succesvolle voorbeelden van ledenbehoud in de praktijk van de Drentse Golfclub de Gelpenberg (Ellen Kroes) en Golfpark Almkreek (Mandy Boer). Beiden geven uitleg over hun behoud-programma en wat zij gedaan hebben om het een succes te maken.
  • Floris van Imhoff geeft kort uitleg over het NGF-onderzoek onder ruim 14.000 golfers naar productdifferentiatie dat in 2020 heeft plaatsgevonden. Dit onderzoek heeft een aantal belangrijke feiten opgeleverd als het gaat om de behoefte van (nieuwe) golfers in relatie tot hun lidmaatschap.
  • Input van de workshop-deelnemers wat er gebeurt aan ledenbehoud op hun club of baan en welke activiteiten en producten ze daarvoor gebruiken.

en accepteer marketing cookies om deze video te kunnen bekijken.