Terug naar Kalender

Het belang van een sterk golfteam

De nieuwe golfer langer vasthouden: De workshop Een sterk golfteam gaat daarvoor zorgen.

De aanwas van nieuwe golfers was in 2020 hoger dan ooit tevoren. Dit geeft de golfbranche een enorme kans om structureel groei te realiseren: nieuwe golfers zijn namelijk de beste ambassadeurs voor andere nieuwe golfers. Hoe behouden we deze nieuwe golfers aan ons? Door een sterk golfteam van golfclub. -baan, school en horeca. 

De eerste voorwaarde voor behouden is dat de nieuwe golfer blij is met ons en door wil gaan met golfen. Beoordelingscijfers onder nieuwe golfers uit Players First laten momenteel een dalende trend zien. Tijd om in te grijpen aan de hand van de workshop 'het belang van een sterk golfteam'.

De NGF, PGA Holland en NVG gaan het land in met workshops waarmee u een start kan maken om uw golfteam klaar te hebben staan voor de nieuwe golfer in het komende seizoen. De verkorte versie op het Nationaal Golf Congres werd door de deelnemers beoordeeld met een 8,5!

Wat te verwachten?

De workshop wordt verzorgd door Alexander Renders (NGF) en Lodewijk Klootwijk (NVG).

Na de workshop heb je een basis om verder aan jouw golfteam te bouwen. Je weet aan welke voorwaarden jouw team moet voldoen om als sterk team te kunnen functioneren en je krijgt handvatten om invulling te geven aan deze voorwaarden. Zo gaan we aan de slag met een player journey voor de beginnende golfer met de juiste taakverdeling voor het golfteam om deze te optimaliseren. Ook laten wij voorbeelden zien van golfbanen en -clubs die door een sterk golfteam met de juiste focus successen hebben geboekt.

Aanmelden en meer info

Je schrijft je voor deze workshop in als team. Dat betekent iemand van de golfclub, -school, -baan en horeca.
Je kunt deze workshop op 2 manieren volgen:

 • Keuze 1:
  Een workshop met andere golfteams (maximaal 4) van verschillende golflocaties. Tijdens deze workshop leer je van de andere teams en kan je succesvolle voorbeelden van andere teams overnemen. Je kan kiezen uit de volgende data:
  - 25 mei van 9.00u tot 11.00u.
  - 26 mei van 19.00u tot 21.00u.
  - 4 juni van 15.00u tot 17.00u.

 • Keuze 2:
  Een workshop op jouw locatie met je eigen golfteam. We kiezen samen een datum en gaan het specifiek over jouw team hebben. We bespreken specifieke informatie en data over o.a. de in/uitstroom van jouw leden en hun speelgedrag.