Terug naar Kalender

Workshop 'Help de beperking te beperken'

Tijdens het EK voor golfers met een beperking wordt een workshop georganiseerd voor golfclubs, golfbanen en golfprofessionals onder de titel "Help de beperking te beperken!"

De Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF) is trots dat ze in 2023 het EK voor golfers met een beperking mag organiseren. Alexander Renders, Teammanager Sportparticipatie bij NGF: "Wij willen het evenement ook als kapstok gebruiken om het golfaanbod in Nederland voor mensen met een fysieke beperking te vergroten. Daarom verzorgen wij tijdens dit event de workshop Help de beperking te beperken! voor alle golfclubs, golfbanen en golfprofessionals.”

"Wij gaan al deze partijen uitnodigen voor een, in mijn ogen, roerende workshop om te komen tot een landelijk goed golfaanbod voor mensen met een beperking. Want ook golfers met een beperking moeten overal kunnen en blijven spelen”, aldus Renders.

Renders noemt de workshop roerend, omdat een aantal ervaringsdeskundigen het woord zullen nemen. “Het is eigenlijk slecht te verteren dat er van de 223 golfclubs in Nederland relatief zeer weinig clubs zijn die een golfaanbod hebben voor mensen met een fysieke beperking. Tijdens de workshop laten we zien hoe nodig het is een golfaanbod te bieden aan deze specifieke doelgroep en hoe je mensen met een beperking enorm kunt helpen, bij wijze van spreken, zelfs hun leven kunt teruggeven.”

In de workshop wordt ingegaan op de breedte van de doelgroep, waarom het zó belangrijk is dat golfbanen in Nederland de krachten (regionaal) bundelen om tot een breed golfaanbod te komen en welke partijen klaar staan om clubs, banen en golfprofessionals te helpen. Dit alles ondersteund met krachtige filmpjes en ontroerende ervaringsverhalen.

Na de workshop worden er een clinics gegeven voor volwassenen onder toeziend oog van Monique Kalkman en José Loomans.

Programma

Woensdag 19 juli

  • 9.30 uur: Ontvangst
  • 10.00 uur: Start workshop
  • 12.00 uur: Afsluiting Workshop/start rondleiding in de baan
  • 13.00 uur: Einde programma

Aanmelden

Golfclubs, golfbanen en golfprofessionals kunnen zich aanmelden via deze link.