NGF verzekeringen: zorgeloos golfen

Wil jij ook met een gerust hart op de golfbaan staan? En zonder zorgen op golfreisjes in binnen- en buitenland gaan? Overweeg dan eens de reis- of contributieverzekering van de NGF zodat je onbekommerd van jouw favoriete sport kan genieten. Via tussenpersoon Zeker in Sport kun je ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

→ Direct premie berekenen en verzekering afsluiten

Wij golfers zijn reislustige types. Golfweekendjes in Nederland met vrienden, golfen met de kinderen op vakantie in Frankrijk, of met een collega op zakenreis. Vaak nemen we onze gehele golfuitrusting mee, in de auto of het vliegtuig, soms huren we ter plekke een golfset. Voor deze reizen en voor je golfmateriaal wil je goed verzekerd zijn, dat kan met de doorlopende NGF-reisverzekering.

Ook je contributie van een golfclub kan anders lopen dan verwacht. Als je bijvoorbeeld een langere periode niet kan spelen door een blessure of ziekte. Dit risico kun je afdekken met de speciale NGF-contributieverzekering. 

Ten slotte loop je als golfer altijd kans een andere schade te berokkenen, of het nou een personen- of zaakschade is. Denk bijvoorbeeld aan een bal die u op een auto op de parkeerplaats slaat en een deukje veroorzaakt. Om dat risico af te dekken kunt u een Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) afsluiten.

NGF reisverzekering

De doorlopende reisverzekering kent een aantal unieke basisdekkingen:

  • Dekking voor het huren van een golfuitrusting bij te late aankomst van de golfuitrusting, bij diefstal of ernstige beschadiging
  • Dekking golfuitrusting & gadgets in de eerste 5 jaar na aanschaf tot een maximaal bedrag van €2.500
  • Unieke ‘hole-in-one-dekking’: een vergoeding van de kosten in het clubhuis die horen bij het slaan van een hole-in-one (tot max. €250,- per hole-in-one)

Modules toevoegen
Bijzonder aan de doorlopende NGF Reisverzekering zijn de modules die je optioneel kunt toevoegen. Bij ons kies en betaal je dus alleen voor risico’s die je ook daadwerkelijk denkt te lopen. Sommige van de modules die je kunt toevoegen zijn:

  • 24- uurs materiaaldekking voor golfuitrusting & gadgets. Dit betekent dat je 24/7 verzekerd bent voor diefstal, verlies of beschadiging van jouw golfuitrusting, inclusief golfgadgets. Deze dekking geldt ook als je niet op reis bent, maar bijvoorbeeld een dag gaat golfen in Nederland.
  • Annuleringsverzekering. Je ontvangt een vergoeding voor niet genoten golfdagen als je ziek of geblesseerd of als de baan dicht is in verband met weersomstandigheden.
  • Medische kosten. Kosten van artsen, specialisten en ziekenhuizen die je hebt moeten maken door een ziekte of ongeval ontstaan tijdens de reis worden (deels) vergoed.
  • Wintersport en bijzondere sporten. Sporten met een meer dan normaal risico zoals skiën, snowboarden, bergbeklimmen, parachutespringen, zweefvliegen, zijn alleen meeverzekerd als de aanvullende module ‘Wintersport en bijzonder sporten’ is afgesloten.

Klik hier om je premie te berekenen
Klik hier om de polisvoorwaarden in te zien

NGF contributieverzekering

Veel van ons zijn lid van een golfclub. Het geeft ons de mogelijkheid om te spelen wanneer we maar willen en zo vaak als we willen. Maar wat als je nu langdurig ziek of geblesseerd raakt? Een risico dat wij allemaal lopen. Wil je dat risico afdekken? Sluit dan een contributieverzekering af. Het neemt het gemis van regelmatig golfen niet weg, maar het zal zeker de pijn verzachten!

Klik hier om je premie te berekenen
Klik hier om de polisvoorwaarden in te zien

De verzekeringen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Allianz Partners, wereldwijd marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening, en Zeker in Sport, dé assurantie-tussenpersoon voor Sportbonden.

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) biedt dekking voor door derden geleden personen- en zaakschade en eventuele schade die hieruit voorkomt (gevolgschade) inclusief smartengeld. Ook tijdens het golfen ligt het veroorzaken van schade in een klein hoekje. Het is dan ook sterk aan te bevelen om een eigen AVP te hebben.

In de praktijk blijkt echter dat niet alle AVP verzekeraars ook sport- en spelschade (voldoende) hebben meeverzekerd, omdat dit als risico-aanvaarding van deelname aan de sport wordt beschouwd. Als NGF vinden wij dat er ook in (ernstige) situaties voldoende dekking moet zijn. Vandaar dat er nu een collectieve sport- en speldekking is ten behoeve van alle NGF-leden. Enkele specificaties:

  • Eigen risico van € 500 per aanspraak
  • Het verzekerde bedrag bedraagt maximaal €50.000,- per aanspraak. Deze dekking geldt alleen als aanvulling op of bij het ontbreken van een AVP van de aansprakelijke golfer
  • Verzekeringsgebied is Nederland

Een claim indienen?
Wenst u aanspraak te doen op deze verzekering, dan kunt u hiervan melding doen per mail: schade@zekerinsport.nl

Aansprakelijkheidsverzekering voor golfers

Communicatie van clubs met golfers

Het verdient aanbeveling om de contributieverzekering onder de aandacht van je leden te brengen, want het komt immers geregeld voor dat een golfer een lange periode niet kan golfen, bijvoorbeeld door een blessure of een ziekte. De NGF-contributieverzekering dekt dit risico af. Het zal de pijn verzachten van golfers die een tijd niet kunnen spelen. Maar ook clubs hebben baat bij de NGF-contributieverzekering, want met deze verzekering wordt jouw product verzekerd voor jouw golfers. Met de NGF-contributieverzekering kunnen ingewikkelde discussies over contributieteruggaaf voorkomen worden, omdat je leden hun contributie terugkrijgen bij langdurige ziekte of blessures. En het kan twijfelaars ertoe bewegen om hun lidmaatschap of speelrechten te verlengen.

Wil je jouw leden attenderen op de mogelijkheid hun contributie te verzekeren? Doe dat dan vlak voor of bij het versturen van de factuur. Gebruik hiervoor desgewenst onderstaande tekst, eenvoudig te kopiëren en plakken in een e-mail of factuur.

Wil jij je contributie verzekeren? Dat kan via NGF-Verzekeringen!
We lopen allemaal de kans langdurig ziek of geblesseerd te raken. Met de NGF-contributieverzekering kun je dat risico afdekken. Je kunt direct en eenvoudig je verzekering afsluiten via deze link.
En voor de reislustigen: sluit ook meteen een NGF Reisverzekering af. Hierbij kun je ook kiezen voor een additionele 24-uurs materiaaldekking voor golfuitrusting & gadgets. Meer details en polisvoorwaarden vind je op GOLF.NL.