Terug naar Nieuwsoverzicht

De Najaarstour: gezellig samen spelen

29 augustus 2017

Elke golfvereniging heeft ze, de zogenaamde subgroepjes. Mannen die elke zaterdagochtend om half acht afslaan, dames die altijd op dezelfde dag om dezelfde tijd op de golfbaan spelen. Of de professional die met hetzelfde lesgroepje een vaste afspraak heeft om te gaan golfen.
Deze gezellige groepjes zijn bij uitstek de doelgroep voor de NGF Najaarstour, want vaak hebben deze golfers uiteenlopende speelsterktes, van scratch tot handicap 36. En om die reden komen zij vaak niet in aanmerking om samen een team te vormen tijdens de Voorjaarscompetitie waarin teams meestal bestaan uit golfers van gelijkwaardig niveau. In de Najaarstour kan echter iedereen spelen. Het is een laagdrempelige competitie waaraan clubleden in teams kunnen meedoen, ongeacht hun niveau.
4 teams spelen op 4 zondagen tegen elkaar

Er zitten 4 spelers in een team en in principe 4 teams in een poule. Die 4 teams spelen op 4 zondagen tegen elkaar. Dat is de opzet. De teams komen uit voor een golfvereniging en de deelnemers moeten dan ook lid zijn. Maar verder zijn er geen eisen, iedereen mag meedoen en elke combinatie van spelers is mogelijk: man, vrouw, golfprofessional of beginner. Er wordt ingedeeld op regio, zodat de reistijden beperkt blijven. De spelvorm is 18 holes individueel Stableford met handicapverrekening.