Terug naar Nieuwsoverzicht

Golfen op het hockeyveld

29 augustus 2017

De afgelopen twee weekenden zijn er weer ruim 1.900 kinderen in contact gebracht met de golfsport. Op een plek waar het topsport en plezier ademde. Tijdens de Europese Kampioenschappen Hockey voor dames en heren - welke tussen 18 en 27 augustus plaatsvonden in Amstelveen - verzorgde de NGF het randprogramma in KIDS CITY. Twee weekenden lang konden kinderen tussen de wedstrijden door losgaan in het funpark van GOLF RAAK!

1.900 keer GOLF IS ALTIJD RAAK!

1.900 armbandjes werden uitgedeeld met ‘GOLF IS ALTIJD RAAK! en golfraak.nl’ in de kleur oranje. Die gaat voorlopig niet meer af! Ieder kind dat wilde deelnemen aan de activiteiten kreeg alvast een armbandje van GOLF RAAK! en na het voltooien van de golf spellen, mochten zij nog een leuke gadget uitzoeken. De ouders kregen op hun beurt meer informatie over het programma van GOLF RAAK! Zij die zelf weleens op de golfbaan staan, reageerden enthousiast op het initiatief.

Waarom een randprogramma met andere sporten?

De KNHB heeft naast de NGF ook de Atletiekunie en Volleybalbond gevraagd om de andere helft van het hockeyveld te voorzien van een aantrekkelijk sportaanbod. Met deze opzet is direct zichtbaar dat de samenwerking tussen de diverse sportbonden vorm krijgt. Kinderen die de klik met golf voelen, zullen naast het hockeyen wellicht de stap naar golfbaan willen maken. Daarmee zal het kind zeker niet direct stoppen met hockeyen, maar is het wel op jonge leeftijd geprikkeld door de sport. Op de foto is het meisje gekleed in hockeytenue, compleet met scheen- en gebitsbeschermers was zij niet weg 'te slaan'.

September evenementenmaand

De komende maand is GOLF RAAK! – samen met De Golf Academie – op verschillende evenementen aanwezig. Bijvoorbeeld het Albert Heijn Sportfestijn in Den Haag (9 en 10 september) waar bezoekers ruim 50 sporten kunnen uitproberen en het Tina Festival (23 en 24 september) speciaal voor meisjes. Uiteraard staat het KLM Open ook op het programma om de bezoekers techniek bij te brengen.