Terug naar Nieuwsoverzicht

Duurzaamheidslabel voor aannemers

Drie golfbaanaannemers hebben tijdens het Nationaal Groen & Golf Symposium het splinternieuwe Recognised Supplier Label voor 2018 ontvangen.

Uit handen van Joris Slooten (NGF) kregen vertegenwoordigers van Oosthoek Groep BV, Vos Ruinerwold en H4a Groen BV de bij het label behorende plaquette.

Als eerste golforganisatie in de wereld heeft de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie onlangs in samenwerking met de Golf Environment Organization (GEO) een label ingevoerd voor bedrijven die op aantoonbaar duurzame wijze het onderhoud van golfbanen uitvoeren en die deze rol actief en transparant invullen.

‘De bedrijven die golfbanen onderhouden, spelen een belangrijke rol in het Nederlandse duurzaam golf-programma’, zegt Jonathan Smith, Executive Director van GEO. ‘En het is geweldig om te constateren dat zij zo betrokken zijn. Deze bedrijven tonen een proactieve benadering bij de manier waarop zij hun beheer van banen opzetten en uitvoeren. Daarnaast dragen ze bij tot een bredere opleiding, grotere betrokkenheid van clubs en het delen van kennis in deze sector. Ook kunnen ze de in golf opgedane kennis in andere sporten in de praktijk brengen.’